Oficialus radijas "Vietnamo balsas" (Voice of Vietnam) pranešė, kad per Filipinus slinkusi audra "Lingling" anksti penktadienį rytą pasiekė Pietų Kinijos jūrą ir savaitgalį turėtų atnešti liūtis bei stiprius vėjus į centrinio Vietnamo pakrantę.

Radijo pacituotame meteorologų pranešime sakoma, kad audra maždaug 20 kilometrų per valandą greičiu slenka vakarų-šiaurės vakarų kryptimi centrinio Vietnamo link.

Nacionalinio hidrometeorologijos centro pranešime sakoma, kad vėjų greitis šios audros epicentre siekia nuo 75 iki 102 kilometrų per valandą.

"Lingling" paliko nusiaubtą ruožą Filipinų salose, kuriose jau patvirtinti žuvę 115 žmonių ir 281 gyventojas tebėra nerastas.

Vietnamo radijas pranešė, kad vyriausybė nurodė šalies pakrantės provincijų valdžiai uždrausti žvejų laivams išplaukti ir duoti signalą, kad jūroje esantys laivai sugrįžtų.

Pietų Vietname esančią Mekongo upės deltos sritį, kurioje auginami ryžiai, nuo rugpjūčio mėnesio yra užlieję potvyniai, per kuriuos žuvo mažiausiai 363 žmonės, tarp jų 284 vaikai.