Buvęs Kolorado universiteto doktorantas J. Holmesas kaltinamas dvylikos žmonių nužudymu ir dar 58 asmenų sužeidimu, kaip liepos 20-osios vidurnaktį per filmo „Tamsos riterio sugrįžimas“ („A Dark Knight Rises“) premjerą ėmė beatodairiškai šaudyti į žiūrovus. Taip pat įtariama, kad Kolorado šaulys savo nuomojamame bute prikrovė tiek sprogmenų, kad jų būtų pakakę pastatui sulyginti su žeme, jei jie būtų detonavę.

Įtariamasis buvo suimtas kino teatro stovėjimo aikštelėje iškart po žudynių ir pareigūnams pranešė, kad jo bute yra sprogmenų. Teisėsaugos pareigūnai „Reuters“ sakė, kad Paryžiaus gatvėje stovinčio pastato trečiame aukšte esančiame bute buvo rasta trys dešimtys savadarbių sprogmenų, cheminių medžiagų, skirtų po sprogimo įsiplieskusiai ugniai sustiprinti bei laidai, turėję sukelti sprogimą, vos tik pabandžius įeiti į butą.

Pastatas buvo evakuotas. Vėliau specialistai sprogmenis saugiai išardė ir išvežė iš pastato, tad žmonės netrukus galėjo grįžti į savo namus.

Šiauriniame Ororos rajone gyvenusio J. Holmeso kaimynai ir vietos studentai tikina, kad jam prieš mėnesį nutraukus doktorantūros studijas Kolorado universitete, greičiausiai reikėjo palikti ir studentų miestelyje nuomojamą butą. Namas, kuriame gyveno įtariamasis, skirtas universiteto darbuotojų ir studentų apgyvendinimui. Kolorado universiteto vadovybė paskelbė, kad J. Holmesas buvo įstojęs į neurobiologijos doktorantūrą, tačiau praėjusį mėnesį savo studijas nutraukė.

Likus devynioms dienoms iki tragedijos J. Holmesas buvo pastebėtas Paryžiaus gatvėje klausinėjantis kaimynų apie laisvus butus. Tai „Reuters“ patvirtino keli jo kaimynai.

Liepos 11 dieną apie pusę ketvirtos popiet J. Holmesas užkalbino netoliese gyvenantį 54 metų Carlą Pedro Alleną. Jį ir kitus kartu buvusius žmones jaunuolis užklausė, ar niekas nežino laisvo vieno miegamojo buto. „Mes jam pasakėme, kad laisvų butų nėra, tačiau patarėme, kur jis galėtų jį rasti“, - prisimena C. P. Allenas.

Vyras tvirtina, kad J. Holmesas vilkėjo džinsus, avėjo sportinius batus ir prisistatė vietos studentu. Tik jam užkliuvo keistos jaunuolio akys. „Jo žvilgsnis bėgiojo, akys nuolat mirkčiojo, - toliau pasakoja C. P. Allenas. - Tai atrodė išties keistai. Nesupratau, ar jis apkvaitęs, ar dar kas, bet jo akys nuolat mirkčiojo“.

C. P. Alleno žodžius patvirtino dar du minėto pokalbio liudininkai.
Kai praėjusią savaitę įtariamasis pasirodė teisme, taip pat visi atkreipė dėmesį į jo nuolatinį mirksėjimą ir apsiblaususį žvilgsnį. Vėl pasirodyti teisme J. Holmesas turėtų pirmadienį, liepos 30 dieną.
Joan Holley iš įmonės „Holley Realty“, valdančios Paryžiaus gatvėje esantį pastatą, kuriame gyveno J. Holmesas, pareiškė nekomentuosianti situacijos.

Keturiolikmetė Kylina Washington tvirtina kartu su drauge Asia Quinn kalbėjusi su J. Holmesu panašiu metu, kaip ir C. P. Allenas. „Jis sakė išsikraustantis“, - tvirtina K. Washington.

27 metų Tori Everhart, gyvenanti tame pačiame pastate, kuriame buvo įsikūręs ir J. Holmesas, aiškino sužinojusi iš „Holley Realty“ atstovų, kad jis skirtas Kolorado universiteto studentams ir personalui.

Tai patvirtino dar vienas studentas, šeštadienio popietę savo daiktus iš antrame aukšte esančio buto nešęs į mašiną. Pavardę atskleisti atsisakęs jaunuolis patvirtino, kad galioja tokia tvarka. Anot jo, pasitraukimas iš universiteto reiškia, kad per mėnesį reikia palikti ir mokymo įstaigai gyvenamąsias patalpas.

Tą patį patvirtino ir trečias studentas, taip pat nenorėjęs, kad būtų atskleista jo tapatybė.