Advokatas Vadimas Kobzevas sakė, kad 36-erių A. Navalnas gavo kvietimą liepos 30 dieną atvykti į Maskvos tyrimų komiteto būstinę, kur jam bus pateikti oficialūs kaltinimai dėl valstybinei medienos bendrovei 2009 metais padarytos žalos. A. Navalnas socialiniame tinkle "Twitter" rašė, kad pateikus kaltinimus jis gali būti sulaikytas.

A. Navalnas kaltinamas sudaręs nuostolingą kontraktą, dėl kurio valstybinė bendrovė "Kirovles" patyrė milijono rublių (31 tūkst. JAV dolerių) žalą. Tyrimų komitetas 2011 metų vasario mėnesį savo tinklalapyje skelbė, kad A. Navalnas grasino atleisti bendrovės valdytoją ir taip jam darė spaudimą pasirašyti kontraktą su kita bendrove. Tuo metu A. Navalnas buvo neapmokamas Kirovo miesto gubernatoriaus patarėjas. Kirovo gubernatorius Nikita Belychas neigia A. Navalno kaltę.

Rusijos valstybinio apklausų centro duomenimis, A. Navalnas yra populiariausias opozicijos protestuotojų lyderis. Jį lyderiu laiko 46 proc. protestuotojų. Antroje vietoje yra Sergejus Udalcovas, kurį lyderiu rinktųsi 26 proc. protestuotojų.