24 metų Jamesas Holmesas "stengėsi vaizduoti, kad jam nuoširdžiai smalsu", apstulbęs darbuotojas, kuris antradienį tapo šio keisto incidento liudininku kalėjimo ligoninėje, sakė dienraščiui "New York Daily News".

"Atrodė, tarsi jis nenutuoktų, kad tai, ką jis sako, yra kažkas negerai. Buvo šlykštu... Manau, jis labai uoliai stengiasi apsimesti pamišėliu", - pridūrė šaltinis.

Kaip pranešama, žvelgdamas stikliniu žvilgsniu, J.Holmesas ramiu balsu paklausė kito kalėjimo darbuotojo: "Ar matėte tą filmą? Kaip jis baigėsi?"

Kai darbuotojas nieko neatsakė, suimtasis pakartojo šį klausimą.

"Jeigu jis būtų tai pasakęs man, būtų išties sunku susilaikyti jam neužvožus", - neįvardytas liudininkas sakė laikraščiui.

Trečiadienį taip pat buvo paskelbtas kitas nerimą keliantis pranešimas, jog prieš savo išpuolį J.Holmesas išsiuntė paštu Kolorado universiteto psichiatrui užrašų knygelę, kurioje buvo "pilna detalių, kaip jis ketina žudyti žmones", tačiau šis paketas kelias dienas išbuvo neatidarytas pašto skyriuje.

Spirale įrišta užrašų knygelė buvo rasta tik pirmadienį, kai psichiatras įtarė galimai gavęs J.Holmeso siuntinį, o policija patikrino pašto skyrių, ieškant įtartinų paketų, nurodoma televizijos "FoxNews" svetainėje.

Ten buvo piešinių, (rodančių), ką jis ketina daryti (kino teatro) viduje - piešinių ir žudynių iliustracijų", - vienas neįvardytas teisėsaugos pareigūnas sakė tinklalapiui.

Šiuose piešiniuose buvo vaizduojamos iš brūkšnelių sudarytos žmonių figūrėlės, šaudančios į kitų žmonių figūrėles ir jas sprogdinančios.

Kol kas neaišku, kiek laiko šis paketas išbuvo pašto skyriuje ir kodėl jis nebuvo pristatytas ir surastas prieš praeitą penktadienį įvykdytas žudynes.

Vienas šaltinis sakė "FoxNews", jog paketas pašto skyriuje buvo laikomas nuo liepos 12 dienos, tačiau kitas šaltinis teigė, jog neįmanoma patvirtinti, jog siuntinys atkeliavo dar prieš liepos 20-osios žudynes.

J.Holmesas, kaltinamas nušovęs 12 žmonių, o dar 58 sužeidęs per išpuolį kino teatre Denverio priemiestyje Ororoje, šiuo metu yra laikomas vienutėje Arapaho apygardos sulaikymo centre.

Kaip praneša "New York Daily News", antradienį jis buvo perkeltas į ligoninę dėl savo paties saugumo. Jaunuoliui taip pat buvo uždėta juoda plastikinė kaukė, kad jis negalėtų spjaudyti į kalėjimo prižiūrėtojus.

Įtariamajam buvo surakintos kojos ir uždėta neperšaunama liemenė.

Per praeitą pirmadienį vykusį pirmąjį teismo posėdį šis buvęs doktorantas atrodė apkvaitęs ir nesiorientuojantis. Jeigu nebūtų įrodyta, kad jis yra nepakaltinamas dėl psichikos sutrikimo, J.Holmesui gali būti skirta mirties bausmė.