Šie incidentai demonstruoja JAV kino žiūrovų jaučiamą įtampą ir sustiprintą saugumą, kai viename Kolorado kino teatre per šio filmo premjerą buvo nušauta 12 žmonių.

Kino žiūrovai Arizonos Siera Vistos mieste puolė į paniką, kai per šio filmo seansą juos išgąsdino vienas vyras, kuris, kaip paaiškėjo vėliau, buvo neblaivus.

Kočiso apygardos šerifo tarnyba nurodė, kad dėl šio vyro kilo „masinė isterija“ ir apie 50 žmonių pabėgo iš kino teatro.

27 metų Michaelas Williamas Borboa buvo sulaikytas dėl kaltinimų chuliganizmu, grasinimu ir gąsdinimu.

Meino valstijoje policija sulaikė vyrą, kuris pažiūrėjęs filmą „The Dark Knight Rises“ („Tamsos riterio sugrįžimas“) pareigūnams pareiškė nušausiantis buvusį darbdavį, pirmadienį paskelbė Meino policija.

Timothy Courtois iš Meino Bidefordo miesto buvo sustabdytas dėl greičio viršijimo. Policija, patikrinusi jo automobilį, aptiko šautuvą AK-47, keturis pistoletus, amunicijos ir iškarpas apie žudynes Kolorado Ororos mieste, kur anksti penktadienį buvo nušauta 12 žmonių.

Pietų Kalifornijoje sekmadienio popietę per minėto filmo seansą buvo suimtas dar vienas vyras, kuris, liudininkų teigimu, pradėjo grasinti ir daryti užuominas į žudynes Kolorade, kai filmas laiku neprasidėjo.

Los Andželo apygardos šerifo pavaduotojai buvo iškviesti į kino kompleksą Norvolke, kai kino žiūrovai pranešė, jog 52 metų Clarkas Taboras pradėjo šaukti: „Man reikėtų pasielgti kaip Kolorade“. Tuomet, pasak liudininkų, jis paklausęs: „Ar kas nors turi šautuvą?“.

Vienas apsaugininkas matė, jog antroje eilėje sėdėjęs C. Taboras ant kelių laikė kuprinę, bet pareigūnai, apieškoję kuprinę, kino teatrą ir jo prieigas, jokių ginklų neaptiko.

Nepaisant sukrečiančių žudynių sukelto nerimo, kino mėgėjai visose Jungtinėse Valstijose vis tiek plūdo pažiūrėti filmo – paskutinės itin sėkmingos Betmeno trilogijos dalies.

Kino studija „Warner Bros.“ pranešė, kad per savaitgalį šis filmas surinko 160,9 mln. dolerių (450,5 mln. litų) ir tapo trečiąja pelningiausia visų laikų savaitgalio premjera po filmų „The Avengers“ („Keršytojai“) bei „Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2“ („Haris Poteris ir Mirties relikvijos. 2 dalis“).