Tai milijardierių, oligarchų ir garsiausių žvaigždžių jachtos. Sklando gandai, kad ryt atplauks netgi ištaigingasis Romano Abramovičiaus milijardo svarų sterlingų vertės laivas. 170 metrų ilgio rusų magnato „Eclipse“ yra didžiausia privati jachta pasaulyje. Joje įrengti du baseinai, dvi sraigtasparnių aikštelės, diskotekų salė, trys dešimtys kajučių, kino teatras, nedidelis povandeninis laivas ir netgi nuosava priešraketinės gynybos sistema. Paties R. Abramovičiaus apartamentų sienos šarvuotos, o jų langai neperšaunami. Čia įrengta lazerių sistema fotografams apakinti.

Nors gal atrodo ir neįtikėtina, bet tai vyksta Rytų Londone. Ne vienas turtingiausių pasaulio žmonių sąrašui priklausantis žmogus su savo prabangiosiomis, puošniausiomis ir išskirtinėmis jachtomis vyksta būtent čia, kad spėtų į Olimpines žaidynes.

Artimiausiomis savaitėmis Temzė virs efektingu plūduriuojančiu prabangos ir pertekliaus kaimeliu. Čia laukiama iki šimto superjachtų, kuriose numatyta visa eilė prašmatnių vakarėlių.

Londone šią vasarą savo milžiniškas jachtas švartuoti planavo tokie milijardieriai, kaip „Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas. Jo superjachta „Gogypus“ inkarą išmes prieplaukoje „Royal Docks“ Rytų Londone, vos už aštuonių kilometrų nuo Olimpinio stadiono.

Kitas „Microsoft“ įkūrėjas milijardierius Paulas Allenas atvyko su savo 126 metrų superjachta „Octopus“, kurioje darbuojasi 57 žmonių įgula. Taip pat Londone tikimasi sulaukti „The Maltese Falcon“, priklausančios graikų milijonierei Elenai Ambrosiadou bei 75 metrų ilgio „Leander“, kurios savininkas yra NCP mašinų parko magnatas Donaldas Goslingas.

"Microsoft" įkūrėjo milijardieriaus Paulo Alleno jachta "Octopus"

Romano Abramovičiaus superjachtos nuotraukas iš anksčiau galite pamatyti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)