"Skundas paduotas į Maskvos Basmano rajono teismą, nes nepaaiškindami priežasčių tyrėjai negrąžina neteisėtai paimtų, neteisėtai laikomų pinigų", - agentūrai "Interfax" sakė K.Sobčiak advokatas Henris Reznikas.

Jis pranešė, kad tyrėjai nedavė motyvuoto atsakymo į televizijos laidų vedėjo gynėjų prašymą grąžinti pinigus, ir tiesiog atsisakė tai padaryti.

"Tuo tarpu teismas vilkina skundo nagrinėjimą, nes įstatymų nustatyta tvarka skundas dėl tyrėjų veikimo ar neveikimo turi būti išnagrinėtas per penkias dienas nuo jo padavimo, o jis paskirtas nagrinėti rugpjūčio 8 dieną. Mes padavėme pareiškimą Basmano rajono teismo pirmininkui, kuris privalo užtikrinti skundų nagrinėjimą nustatytu laiku", - sakė H.Reznikas.

Rusijos Tyrimų komiteto tyrėjai birželio 12 dieną atliko virtinę kratų pas opozicijos lyderius, kurie yra liudytojai baudžiamojoje byloje dėl riaušių Bolotnajos aikštėje gegužės 6 dieną, tarp jų pas televizijos laidų vedėją K.Sobčiak.

Jos bute buvo paimti daugiau kaip 1 mln. eurų, 480 tūkst. dolerių, 480 tūkst. rublių, sudėtų į 121 voką, ir pasas, kuris vėliau šeimininkei buvo grąžintas.

Anksčiau Tyrimų komiteto oficialusis atstovas Vladimiras Markinas pareiškė laikraščiui "Izvestija", kad pinigai K.Sobčiak bus grąžinti, kai savo išvadą pateiks mokesčių inspekcijos darbuotojai, kurie dirba šioje byloje.

Tyrėjai darė kratas protesto akcijų birželio 11 dieną lyderių butuose, tirdami riaušes, vykusias per "Milijonų eitynes" gegužės 6 dieną.