Savo pelno dalį iš kosmetikos firmos „Ahava“, naudojančios Negyvosios jūros mineralus, akcijų ji nusprendė skirti „organizacijoms, siekiančioms nutraukti šią nelegalią eksploataciją“. Tai didžiulis postūmis aktyvistams, kovojantiems prieš prekybą su Izraelio gyvenvietėmis ir įmonėmis okupuotame Vakarų Krante.

Nors „Ahava“ būstinė yra Izraelyje, pagrindinė įmonės gamykla įsikūrusi Micpe Šalemo gyvenvietėje Jordano slėnyje. Nevyriausybinė organizacija „Who Profits“, kovojanti prieš Izraelio okupaciją, pagal Informacijos laisvės įstatymą gavo iš Izraelio armijos patvirtinimą, kad ši įmonė turi leidimą kasti purvą Vakarų Krantui priklausančioje Negyvosios jūros pakrantės dalyje. Manoma, kad Disney šeimai priklausanti įmonė „Shamrock Holdings“ minėtoje bendrovėje turi maždaug 12 mln. dolerių (33,6 mln. litų) vertės akcijų.

A. Disney paskelbtame pranešime spaudai tvirtinama, kad „Ahava“, eksploatuodama gamtinius išteklius okupuotoje teritorijoje, „tiesiogiai pažeidžia“ tiek 1907 metų Hagos konvenciją, tiek Ženevos konvenciją. Didžioji dalis tarptautinės bendruomenės žydų gyvenvietes Vakarų Krante pagal tarptautinę teisę taip pat laiko nelegaliomis.

„Ahava“ yra gerai žinomas Izraelio prekinis ženklas. Šios įmonės odos priežiūros produktai su Negyvosios jūros mineralais bei purvu parduodami nuosavose parduotuvėse Vokietijoje, Vengrijoje, Filipinuose ir Singapūre.

52 metų A. Disney savo pranešime spaudai rašė: „Dėl komplikuotų teisinių ir finansinių apribojimų šiuo metu negaliu atsiimti savo investicijų, bet visas pagrindinis investicijų fondas bei pelnas, kurį gausiu dalyvaudama šiame versle, bus paaukotas organizacijoms, siekiančioms nutraukti šį nelegalų išteklių naudojimą“.