JAV kariškių atstovas Bagdade patvirtino, kad aukų yra, bet tikslesnis skaičius būsiąs paskelbtas vėliau. Kiek anksčiau kariškiai pranešė, kad naktį sraigtasparniu netoli Jordanijos sienos buvo gabenami Pirmosios jūrų pėstininkų divizijos trečiosios eskadrilės kariai, dislokuoti Faludžioje.

Pasak CNN turimos informacijos, sraigtasparnis sudužo apie 1.20 val. vietos laiku. Karo pareigūnai sako, kad gelbėjimo operacija tęsiama, pradėtas įvykio tyrimas. Jie nepraneša, ar tai buvo avarija, ar sukilėlių išpuolis.

2003 metų lapkritį Mosule, susidūrus dviem sraigtasparniams "Black Hawk" ir jiems užsidegus, žuvo 17 karių. Prieš tai tą patį mėnesį sukilėliai pašovė sraigtasparnį "Chinook", žuvo 16 JAV karių.

Pasak dpa, esama liudytojų, teigusių, jog tikriausiai raketa žemė-oras pamušė sraigtasparnį, kuris atsitrenkęs į žemę sprogo. Apšaudytas ir antrasis tuomet skridęs sraigtasparnis, bet jis laimingai pasiekė tikslą.

Iš viso nuo karo pradžios sudužo 33 JAV sraigtasparniai, iš jų 20 numušė Irako sukilėliai. CNN mini buvus dar vieną incidentą Anbaro provincijoje, kur trečiadienį mūšyje buvo nukauti 4 JAV jūrų pėstininkai. Rutba yra toje pačioje provincijoje.

Irako sukilėliai trečiadienį keliuose išpuoliuose taip pat nukovė 10 irakiečių ir vieną amerikietį, be to, apšaudyti partijų biurai, pagrobti trys rinkimų pareigūnai. Artėjant sekmadienio rinkimams tęsiama kruvina kampanija, kuria norima atgrasinti žmones nuo balsavimo.

Trys savižudžiai susprogdino sprogmenų prikrautus automobilius Rijade, netoli Kirkuko esančiame sunitų rajone. Du sprogimai buvo prie Irako kariškių posto ir policijos nuovados. Praėjus kelioms minutėms nugriaudėjo trečias sprogimas - vieškelyje. Žuvo 4 Irako policininkai, 2 Irako kariai, 3 civiliai irakiečiai, sužeista mažiausiai 12 žmonių.

Netrukus po šių sprogimų buvo apšaudytas į įvykio vietą važiavęs JAV patrulis, sužeisti du amerikiečiai. Iš granatsvaidžio šiauriau Bagdado apšaudytas karinis JAV patrulis, vienas karys nukautas, du sužeisti, teigia JAV kariškiai.

Bakuboje, 65 km į šiaurę nuo Bagdado, apšaudytos trijų partijų būstinės - žuvo vienas policininkas, sužeisti mažiausiai 8 žmonės.