Nepaisant to, kad turėjo didžiulius 15 mln. svarų (65 mln. litų) vertės rūmus, sutuoktiniai, seniai kovoję su priklausomybe nuo sunkių narkotikų, gyveno atsiskyrėliškai ir naudojosi tik dviem apšnerkštais kambariais.

Keisto ir tragiško vienos turtingiausių Didžiosios Britanijos porų gyvenimo detalės pradėjo aiškėti po to, kai Skotland Jardas pradėjo tirti 48 metų E. Rausing mirtį.

Policijos tyrėjai mano, kad mirusios 49 metų milijardieriaus žmonos amerikietės kūnas viršutiniuose namo aukštuose esančiame miegamajame galėjo būti išgulėjęs jau tris ar keturias dienas, kol jį aptiko policija.

Šiuo metu policijos pareigūnai iš telefono ir elektroninio pašto žinučių mėgina nustatyti, kada E. Rausing paskutinį kartą naudojosi šiomis ryšio priemonėmis. Jie taip pat studijuoja saugumo kamerų įrašus, norėdami nustatyti, ar H. K. Rausingas buvo namuose, kol jo žmona gulėjo mirusi.

Vienas draugas, neseniai lankęsis poros namuose, pasakojo, kad sutuoktiniai iš esmės gyveno tik dviejuose kambariuose, kuriuos jis apibūdino kaip „narkomanų irštvas“. Didžioji dalis namo, jo teigimu, buvo nenaudojama.

„Ten tvyrojo visiška netvarka. Tikra netvarka. Nebūtum patikėjęs, kad jie yra milijardieriai. Tai narkotikų pasekmės“, - pridūrė jis.

„Jie nesugebėjo rūpintis savimi ar savo namais. Jie naudojosi tik dviem kambariais, nors turėjo dešimtis. Tai tikrai liūdna“.

Ir H. K. Rausingas, ir jo žmona – abu Didžiosios Britanijos princo Charleso bičiuliai – jau seniai mėgino įveikti priklausomybę nuo kvaišalų. Prieš ketverius metus Skotland Jardas jiems buvo paskelbęs įspėjimą dėl pažeidimų, susijusių su narkotikais.

Jie susipažino viename narkomanijos reabilitacijos centre Jungtinėse Valstijose. Jų draugai tvirtina, kad jiems sunkiai sekėsi įveikti savo potraukį kvaišalams. 

Hanso Kristiano ir Evos Rausingų namas