Reklaminis filmukas, pavadintas "Krata-2 pas Kseniją Sobčiak" pasirodė trečiadienį Olego Tinkovo banko tinklaraštyje "Živoj žurnal".

Vaizdo siužete parodyti žmonės su kaukėmis, apsirengę maskuojamąja uniforma ir su ginklais. Jie įsilaužia pas Sobčiak į butą naktį, kai ji miega, supjausto seifą ir randa jame voką su dviem plastikinėmis banko "Tinkoff Credit Systems" kortelėmis.

Filmuko siužetas primena kratą, kuri buvo padaryta K.Sobčiak bute šių metų birželį po jos dalyvavimo protesto renginiuose.

Per namo kratą pas televizijos laidų vedėją buvo rasta iš viso daugiau kaip 1 mln. eurų, taip pat 480 tūkst. dolerių ir 480 tūkst. rublių. Kaip pranešė Rusijos tyrimų komitetas, pinigai buvo sudėti į daugiau kaip 100 vokų.

Liepos pradžioje "YouTube" pasirodė filmukas, kuriame K.Sobčiak vaidino aktorė.

Pagal filmuko siužetą, ji sėdi naktį lovoje, skaičiuoja pinigus ir deda juos į vokus. Tuo metu merginos draugas, gulintis jai už nugaros, apžiūrinėja nuotrauką, kurioje K.Sobčiak nufotografuota drauge su aktyvistu Ilja Jašinu. Tuo metu balsas už kadro sako: "Trūksta vokų? Kankina išgarsėjimas? Sumokėk mokesčius ir gyvenk ramiai". Vaizdo siužetas parodijavo dešimtojo dešimtmečio pabaigos mokesčių tarnybos socialinę reklamą.

Nors filmuko aprašyme buvo nuoroda į Federalinės mokesčių tarnybos tinklalapį, žinyba paneigė, kad yra susijusi su jo kūrimu. K.Sobčiak labai neigiamai reagavo į jos įvaizdžio panaudojimą virusiniame vaizdo siužete.

Dabar mėginant pažiūrėti "YouTube" filmuką su aktore, panašia į K.Sobčiak, pasirodo užrašas: "Šis vaizdo siužetas dabar nerodomas, nes trečioji šalis pareiškė, kad pažeistos teisės į prekės ženklą".