Tai agentūrai "Interfax" pareiškė Baltarusijos KOP ir ginkluotųjų pajėgų priešlėktuvinės gynybos kariuomenės vadas generolas majoras Dmitrijus Pachmelkinas.

"Tai buvo visiška provokacija Baltarusijai, surengta remiant užsienio specialiosioms tarnyboms. Mūsų KOP ir PLG priemonės nepatvirtino, kad nežinomas lėktuvas pažeidė oro erdvę", - sakė D.Pachmelkinas trečiadienį.

Jis dalyvauja Priešlėktuvinės gynybos koordinacinio komiteto prie NVS gynybos ministrų tarybos posėdyje, vykstančiame kurortiniame Kirgizijos mieste ant Isyk Kulio ežero kranto.

Generolas D.Pachmelkinas pažymėjo, kad Baltarusijos gynybos ministerijos tinklalapyje pateikti visi duomenys apie šią provokaciją.

"O dėl provokacijos, apie kurią pranešė žiniasklaida, apie tai, kad neva į mūsų teritoriją ties Iveneco miestu įskrido lengvasis lėktuvas, tai ji kol kas neužbaigta", - patikslino generolas.

Jis pabrėžė, kad jeigu būtų aptikusios civilinį orlaivį virš Baltarusijos teritorijos, KOP ir PLG priemonės būtų ėmusios priemonių jį sulaikyti.

"Mes būtume pakėlę į orą lėktuvus ar bent sraigtasparnius ir būtume sulaikę pažeidėją. Pagal mūsų įstatymus, mes negalime iš karto tiesiai šauti, jeigu į Baltarusijos oro erdvę įsibrovė civilinis lėktuvas", - patikslino generolas.

Drauge jis pažymėjo, kad Baltarusijos oro siena saugoma griežtai pagal šalies įstatymus.

Kaip jau pranešta, liepos 4 dieną Baltarusijos žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad neva lengvasis civilinis lėktuvas, pilotuojamas švedų, kirto iš Lietuvos Baltarusijos oro sieną ir mėtė virš Minsko ir Iveneco Minsko srityje pliušinius meškučius su raginimais užtikrinti spaudos laisvę šalyje.

Tada Gynybos ministerija pranešė, kad pradėta tikrinti kai kurių interneto šaltinių paskelbta informacija apie neva nesankcionuotą užsienio orlaivio skrydį virš Baltarusijos teritorijos.

"Faktų, patvirtinančių Baltarusijos Respublikos valstybinės sienos kirtimą, nėra", - pažymėjo Gynybos ministerijos atstovas.