Ne veltui pirmosios tokio tipo susisiekimo priemonės atidarymas priderintas prie artėjančios Olimpiados. Viename krante - Londono parodų centras „ExCel London“, kuriame vyks olimpinių kovos menų ir sunkiosios atletikos varžybos, kitame - O2 pramogų arena, kurios kupolą drebins olimpinis krepšinio turnyras. Beje, rudenį šioje arenoje žada koncertuoti grupė SEL.

Naujasis oro kelias leis per valandą į abi puses perkelti iki 2500 keleivių, kurie ne tik gerokai sutrumpins savo kelią tarp dviejų svarbių objektų, bet ir galės per maždaug šešias minutes truksiančią kelionę pasigrožėti Londono vaizdais iš 90 m. aukščio.

Emyratų vardas naujosios transporto priemonės pavadinime atsirado ne iš karto. 2010 m. liepos 4 d. Londono transporto kompanija (TfL) paskelbė planą nutiesti lyno kelią virš Temzės. Buvo paskelbta, kad projekto įgyvendinimui prireiks 25 mln. svarų.

Deja, TfL neatsižvelgė į kylančias žemės, juridinių paslaugų kainas ir iki 2011 rugsėjo projekto biudžetas pasiekė 60 mln. svarų. Pradėta skubiai ieškoti privataus investuotojo, kuriuo galiausiai tapo Dubajuje (Jungtiniuose Arabų Emyratuose) įsikūrusi oro bendrovė „Emirates“.

Viena iš investuotojo sąlygų buvo kompanijos vardo panaudojimas naujojo lyno kelio pavadinime. Taip nuo šių metų birželio Londono metro plane atsirado nauja linija: „Emyratų oro linija“ ir privataus investuotojo logotipas.