"Tai labai liūdna diena. Industrija neteko didžio žmogaus, kurio kalibro daugiau niekada nebepamatysime", - elektroniniame laiške AFP rašė vadybininkė Lynda Bensky.

Pasak jos, aktorius mirė Los Andželo ligoninėje "Cedars-Sinai", šalia esant šeimos nariams.

E.Borgnine'as gimė italų imigrantų šeimoje 1917 metų sausio 24 dieną, Hamdene Konektikute, ir pirmiausia garsėja vaidmenimis tokiose komedijose kaip populiarus televizijos serialas "Makheilio jūreiviai" (McHale's Navy) ir drama apie Antrąjį pasaulinį karą "Purvinas tuzinas" (The Dirty Dozen).

JAV karinio jūrų laivyno veteranui "Oskarą" pelnęs 1955-ųjų filmas "Martis" (Marty) taip pat gavo geriausio filmo, geriausio režisieriaus ir geriausio scenarijaus "Oskarus".

E.Borgnine'as tapo seniausiu atlikėju, gavusiu "Auksinio gaublio" nominaciją. Ją jis pelnė už vaidmenį 2007-ųjų televizijos filme "Senelis Kalėdoms" (A Grandpa for Christmas). Pernai jam buvo įteiktas Ekrano aktorių gildijos apdovanojimas už viso gyvenimo pasiekimus.

Aktorius buvo vedęs penkis kartus. Viena santuoka - su Brodvėjaus megažvaigžde Ethel Merman - tetruko mėnesį. Su penktąja žmona Tova jis išgyveno 39 metus iki pat mirties. Aktorius turėjo keturis vaikus.