Genadijus Gudkovas vargiai panašus į disidentą radikalą. Buvęs KGB agentas ir jo sūnus Dmitrijus dabar priklauso Rusijos Valstybės Dūmai ir partijai „Teisingoji Rusija“. Abu jie prisijungė prie antivyriausybinių protestų – prisijungimo tikslas buvo kilnus: padėti protestuotojams su šalies valdžia pradėti taikų ir konstruktyvų dialogą, teigia G. Gudkovas.

Dabar patys deputatai susidūrė su rimtomis problemomis, nes jų šeimos verslas – viena iš lyderio pozicijas rinkoje užimančių apsaugos bendrovių visoje šalyje „Oskord“ – užsiundytas inspekcijomis.

„Mane daug kartų perspėjo valdžios vyrai, nepanorę prisistatyti. Jie sakė, jog reikia kuo skubiau atsiriboti nuo protestuotojų, priešingu atveju turėsiu rimtų problemų“, - pasakoja buvęs KGB agentas.

Deputatas tvirtina, jog jo bendrovė visada buvo tikrinama kas tris mėnesius ir niekada neturėjo bėdų dėl ginklų registracijos ar jų saugojimo metodų. Politikas tvirtina, jog bendrovę parduos, nors ir patirs daug nuostolių.

„Pasukau Chodorkovskio keliu ir suklupau“, - konstatuoja politikas.

G. Gudkovas teigia, jog organizuojama dar viena didžiulio masto protesto akcija, galbūt ji vyks rudenį. Jos dienotvarkėje bus ne tik politiniai vidurinės klasės žmonių reikalavimai šalies valdžiai, bet ir Rusijos ekonominės problemos, susijusios su didėjančia infliacija ir blogėjančiomis darbo žmonių gyvenimo sąlygomis.

„Mes privalome užkirsti kelią radikaliems protesto judėjimams. Putinas šiuo metu kovoja prieš jaunąją kartą, mano sūnų, Jevgenijų Čirikovą, Aleksejų Navalną, Ilją Ponomariovą. Jis nesupranta, kokia krizė gili. Svarbu užkirsti kelią pirmajam smūgiui – kad ir kuri pusė jį beketintų smogti. Opozicija privalo išlikti taiki, o valdžią šią pamoką išmokti“, - teigia buvęs KGB agentas.