Balsuoti rinkimuose gali beveik 80 mln. iš 112 mln. meksikiečių.

Rinkimų apylinkės atidaromos 13 val. Grinvičo (16 val. Lietuvos) laiku, o pirmieji balsavusiųjų apklausų rezultatai turi būti paskelbti pirmadienį 1 val. Grinvičo (4 val. Lietuvos) laiku.

Pirmuosius oficialius rezultatus rinkimų pareigūnai turi paskelbti pirmadienį 4 val. 45 min. Grinvičo (7 val. 45 min. Lietuvos) laiku. Galutiniai rezultatai paaiškės vėliau kitą savaitę.

Enrique Pena Nieto
Prieš rinkimus atliktos apklausos rodė, kad rinkimus įspūdingai laimės Enrique Pena Nieto - daliai susišukavęs ir dabitiškai besirengiantis Institucinės revoliucinės partijos (PRI) kandidatas.

"Mano prioritetas bus kovoti su pačiomis skurdo mūsų šalyje šaknimis", - trečiadienį per paskutinį kampanijos renginį Tolukoje netoli sostinės Meksiko sakė E.Pena Nieto, buvęs valstijos gubernatorius.

Kandidatas nepaminėjo šalyje siaučiančio smurto, kuris nuo 2006 metų pabaigos, kai dabar kadenciją baigiantis prezidentas Felipe Calderonas pasiuntė kariškius kovoti su narkotikų karteliais, pareikalavo daugiau kaip 50 tūkst. žmonių gyvybių.

Andresas Manuelis Lopezas Obradoras
Andresas Manuelis Lopezas Obradoras iš kairuoliškos Demokratinės revoliucijos partijos (PRD) vis dar mano, kad gali patraukti rinkėjus, kurie nenori leisti PRI grįžti į valdžią.

PRI, kuri dešimtmečius buvo Meksikos valstybės sinonimas, valdė dosnios globos ir selektyvių represijų deriniu, taip pat - izoliuodama politinius priešininkus rinkimų rezultatų klastojimu ir asimetrišku žiniasklaidos dėmesiu.

Peru rašytojas, Nobelio premijos laureatas Mario Vargasas Llosa kartą tai pavadino "tobula diktatūra".

PRI valdžioje buvo 71 metus iki 2000-ųjų, kai Vicente Foxas iš konservatyvios Nacionalinio veiksmo partijos (PAN) buvo išrinktas prezidentu. Jį pakeitęs F.Calderonas taip pat priklauso PAN.

A.M.Lopezas Obradoras, dažnai vadinamas inicialais AMLO, 2006-ųjų prezidento rinkimus pralaimėjo mažiau nei vienu procentu.

Šiemet malonesnis ir švelnesnis A.M.Lopezas Obradoras, kuriam dabar - 58-eri, kalbėjo apie vadovavimą "meilės respublikai". Kritikai juokėsi, bet paskutinėmis savaitėmis prie rinkimus rinkėjų parama AMLO ėmė didėti.

Josefina Vazquez Mota
Kad laimėtų, A.M.Lopezui Obradorui reikės atimti balsus iš PAN kandidatės Josefinos Vazquez Mota, o tai neatrodo labai tikėtinas dalykas, turint omenyje skirtingas jų politines filosofijas.

51 metų J.Vazquez Mota yra pirmoji didelės Meksikiečių partijos kandidatė moteris prezidento rinkimuose, bet jos kampanija nesužavėjo rinkėjų, iš dalies dėl to, kad jai trūko drąsių pasiūlymų ir kad ji buvo siejama su nepopuliariu F.Calderonu, kuris pagal įstatymą nebegalėjo siekti perrinkimo.

45 metų E.Penai Nieto sunku nežibėti su savo gražuole žmona televizijos žvaigžde pašonėje ir trimis iš paskos einančiais nuostabiais vaikais, kai jį palygini su jo vyresniais, ne tokiais įspūdingais varžovais.

E.Pena Nieto anksčiau buvo tankiai apgyvendintos Meksiko valstijos gubernatorius. Jo žmona Angelica Rivera yra itin populiarios "muilo operos" "Išdistiliuota meilė" (Destilando Amor) žvaigždė.