PAR rytuose esančios ligoninės "Mediclinic" šeštadienį paskelbtame pranešime sakoma, kad magistranto Andrew F.Oberle'io būklė nepakito po operacijos, kurios prireikė, kai du šimpanzių patinai, laikomi Jane Goodall instituto Šimpanzių rojuje, ketvirtadienį jį sučiupo, mėgino įsitraukti į savo aptvarą ir apkandžiojo.

Šios prieglaudos vadybininkas Eugene'as Cussonsas šeštadienį sakė, kad 26 metų A.F.Oberle'io motina Mary Flint yra pakeliui į Pietų Afriką.

Sent Liuise gyvenanti M.Flint sakė, jog jos sūnus suvokė pavojus, kylančius dirbant su šimpanzėmis, ir teigė, kad Andrew nenorėtų, jog gyvūnai būtų kaltinami dėl šio užpuolimo.

Šimpanzių rojus (Chimp Eden), bendra įstaiga su beždžionių išsaugojimo institutu, kurį įsteigė JAV primatų tyrinėtoja J.Goodall. Šiame draustinyje, esančiame netoli Nelspreito miesto šalies šiaurės rytuose, laikomos šimpanzės, patyrusios žiaurų žmonių elgesį, atimtos iš nelegalių prekeivių ar pramogų verslo įmonių.

Per ketvirtadienį įvykusį incidentą amerikietis studentas neteko dviejų pirštų.

Draustinio direktorius Davidas Oosthuizenas sakė, kad sužeistasis studentas yra atvykęs iš Teksaso universiteto San Antonijuje ir kad jis rinko medžiagą antropologijos ir primatologijos magistro darbui.

A.F.Oberle'is šimpanzių prieglaudoje dirbo gidu. Jis buvo priėjęs prie vieni aptvaro su grupe turistų, kai du suaugę šimpanzių patinai - Mikis ir Amadėjus - sučiupo jį ir mėgino įsitraukti į vidų.

Paklaustas, kas galėjo išprovokuoti šį išpuolį, D.Oosthuizenas paaiškino, jog šimpanzės elgiasi kaip įžeisti vaikai.

"Ir gamtoje šimpanzes kartais apima siautulys, energijos protrūkis", - sakė jis.