Lėktuvas saugiai grįžo į oro uostą Hotano mieste, kur dėl tvyrančios etninės įtampos vyko smurtiniai musulmonų uigūrų ir policijos susirėmimai.

Oro uoste šeši įtariamieji buvo sulaikyti.

"Šeši pagrobėjai yra uigūrai", - sakė Sindziango vyriausybės atstovė Hou Hanmin.

"Šiuo metu pagrobimo tikslo nežinome. Tai vis dar tiriama", - sakė ji ir pridūrė, kad mažiausiai septyni įgulos nariai ir keleiviai per incidentą buvo sužeisti.

Lėktuvas iš Hotano pakilo 12 val. 25 min. vietos (7 val. 25 min. Lietuvos) laiku, o po 10 minučių šeši įtariamieji bandė smurtu jį užgrobti, sakoma Sindziango vyriausybės interneto naujienų svetainėje tianshannet.com.

Tačiau įgulos nariai ir keleiviai netrukus juo sutramdė, ir lėktuvas grįžo į oro uostą. Jis turėjo skristi į Sindziango sostinę Urumčį.

Sindziange gyvena maždaug 9 mln. uigūrų, kurių daugelis skundžiasi religinėmis ir kultūrinėmis kinų valdžios represijomis, nors vyriausybė tai neigia. Regione nuolat kyla neramumai.

Šį mėnesį buvo sužeista 12 vaikų, kai policija surengė reidą islamo mokykloje Hotane. Šalies valdžia šiuo metu intensyvina savo priemones prieš "neteisėtą" religinę veiklą.

Pernai liepą Hotane per susirėmimą su policija žuvo 20 uigūrų protestuotojų.