Pasak Skotland Jardo, pareigūnai jam įteikė pranešimą apie jo išdavimą ir reikalauja atvykti į policijos nuovadą arba laukti suėmimo.

J.Assange'o laukia perdavimas Švedijai, nes Didžiosios Britanijos Aukščiausiasis Teismas šį mėnesį atmetė jo paskutinę apeliaciją prieš išdavimą dėl įtariamų lytinių nusikaltimų.

Baimindamasis, kad Stokholmas gali jį perduoti Jungtinėms Valstijoms, nuo birželio 19 dienos jis prisiglaudė Ekvadoro ambasadoje Londone ir paprašė šios Pietų Amerikos šalies suteikti jam politinį prieglobstį.

Kaip pranešė Skotland Jardas, 40-mečiui buvo įteiktas "pranešimas apie jo išdavimą" ir jo prašoma atvykti į policijos nuovadą "mūsų nurodytą dieną nurodytu laiku". Jis taip pat perspėtas, kad, neįvykdęs šio reikalavimo, gali būti suimtas, sakė policijos atstovas.

"Tai standartinė ekstradicijos procedūra ir tai buvo pirmas deportavimo procedūros žingsnis", - sakė pareigūnas.

"Jis pažeidė paleidimo už užstatą sąlygas. Nepasiduodamas jis jas pažeis dar kartą ir jį bus galima suimti", - kalbėjo atstovas.

"WikiLeaks" įkūrėjas, sukėlęs Vašingtono įtūžį, kai jo portalas paviešino daugybę įslaptintų karinių ir diplomatinių dokumentų, kovojo, kad nebūtų deportuotas, nuo pat savo suėmimo Londone 2010 metų gruodį pagal Europos arešto orderį.