Jennifer Tyrrell, anksčiau vadovavosi savo sūnaus berniukų skautų būriui Ohajo valstijos Bridžporto mieste, apkaltino Ch. Norrisą situacijos neišmanymu, kai jis vienoje nuomonių skiltyje pasipiktino Jungtinių Valstijų prezidento Baracko Obamos veiksmais Amerikos berniukų skautų (Boy Scouts of America, BSA) organizacijoje paslapčia įvesti „progėjiškas“ nuostatas.

Šaudymo sporto naujienoms skirtame tinklalapyje ammoland.com Ch. Norrisas, garsėjantis kaip aktyvistas už teises turėti šaunamąjį ginklą, rašė, jog pastarojo meto BSA nacionalinės tarybos nario Jameso Turley pasisakymai, esą jis mėgins pakeisti politiką, netoleruojančią homoseksualios orientacijos skautų ir skautų lyderių, yra bandymas pelnyti B. Obamos administracijos prielankumą.
Balandžio mėnesį iš posto pašalinus J. Tyrrell, BSA tvarka, draudžianti šiam judėjime dalyvauti homoseksualiems asmenims, sulaukė didžiulės kritikos.

Skautų vadovai nusprendė, kad J. Tyrrell seksualinė orientacija „neatitinka aukštų organizacijos standartų“. Netrukus iš skautų organizacijos buvo paprašytas pasitraukti ir jos sūnus Cruzas.

J. Tyrrell paragino Ch. Norrisą susitikti su jos šeima ir šalininkais bei aptarti šį klausimą.

„Kai buvau nuversta nuo skautų lyderės posto, mane užtvindė vietos tėvų, skautų ir šimtų tūkstančių amerikiečių parama. Chuckas Norrisas akivaizdžiai neišmano situacijos. Norėčiau, kad jis susėstų su mano šeima ir kitomis mus palaikančiomis skautų šeimomis“, - teigė ji.

„Mano orientacija sūnaus būryje nekėlė jokių diskusijų, kol BSA neprivertė tėvų pasakyti savo vaikams, kodėl jų mėgstama lyderė nebegali dalyvauti. Atėjo laikas panaikinti šį draudimą, kai JAV kariuomenė, Amerikos mergaitės skautės, 4-H klubas, Berniukų ir mergaičių klubas bei kitos organizacijos jau įsileido homoseksualius amerikiečius“, - teigė ji.

Beveik 300 tūkst. žmonių kairiojo sparno socialinių kampanijų tinklalapyje change.org pasirašė peticiją, raginančią BSA pakeisti lesbiečių, gėjų ir biseksualių skautų bei jų lyderių dikriminavimo politiką.

J. Tyrrell taip pat sulaukė Gėjų bei lesbiečių aljanso prieš šmeižtą ir tokių įžymybių kaip Julianne Moore ir Ellen DeGeneres paramos.

Savo straipsnyje Ch. Norrisas duoda suprasti, kad B. Obamos administracija pasiūlė J. Turley politinių malonių, jeigu jis įgyvendins tai, ką veiksmo filmų aktorius įvardijo Baltųjų rūmų progėjiška politika.