"Tyrimų komisija (CoI) šiuo metu negali nustatyti kaltininkų tapatybės; vis dėlto CoI mano, kad už daugelį tų mirčių galėjo būti atsakingos vyriausybei lojalios pajėgos", - nurodoma pranešime.

Žudynės Huloje, kurios buvo įvykdytos gegužės mėnesį, sukrėtė ir papiktino tarptautinę bendriją.

Sirijoje daugėja tarpreliginės nesantaikos kurstomų nužudymų, rodo JT tyrimas

Jungtinių Tautų (JT) tyrėjai trečiadienį paskelbė, kad nuo kovo smurtas Sirijoje virsta tarpreliginiu konfliktu.

"Anksčiau į aukas buvo taikomasi pagal tai, ar jos yra vyriausybei palankios, ar priešiškos, (o dabar) Tyrimų komisija užfiksuoja vis daugiau incidentų, kai į aukas, kaip atrodo, taikomasi dėl jų religinės priklausomybės", - sakoma ataskaitoje.

K.Annanas Ženevoje rengia derybas dėl Sirijos

Tarptautinis pasiuntinys Kofi Annanas ketina šeštadienį Ženevoje surengti aukšto rango pareigūnų susitikimą Sirijos klausimu ir siekti "bendros pozicijos dėl siūlomų pasekmių", trečiadienį sakė jo pavaduotojas Jeanas-Marie Guehenno.

Kreipdamasis į JT Žmogaus teisių tarybą Ženevoje, J.-M.Guehenno sakė: "Kelias pastarąsias savaites šios pastangos buvo sutelktos į (tai, kad būtų) įkurta veiksmų dėl Sirijos grupė, kurią bendrasis specialusis pasiuntinys ketina sušaukti birželio 30 dieną Ženevoje".

K.Annanas, JT ir Arabų Lygos pasiuntinys, dirba su pasaulio valstybėmis ir visomis Sirijos konflikto šalimis, kad būtų pasiektas taikus ir išsamus sprendimas, bet "laikas jau baigiasi", pažymėjo J.-M.Guehenno.