„Su giliu liūdesiu pranešame, kad mirė Nora Ephron. Daugybei žmonių ji suteikė daug džiaugsmo. Mums labai jos trūks“, – rašoma jo leidėjo Alfredo Knopfo pranešime.

N. Ephron sirgo leukemija, o mirė nuo plaučių uždegimo, pranešė jos sūnus Jacobas Bernsteinas.

Niujorko meras Michaelas Bloombergas išsakė apgailestavimą dėl skaudžios netekties, kurią patyrė ir Niujorko meno bei kultūros bendruomenė.

N. Ephron pradėjo dirbti žurnaliste, vėliau ėmė rašyti scenarijus filmams. Ji buvo nominuota trims „Oskarams“ už filmų „When Harry Met Sally“, „Sleepless in Seattle“ ir „Silkwood“ („Karen Skilvud“) scenarijus. Paskutinis jos darbas – scenarijus filmui „Julie & Julia“ („Džiuli ir Džiulija“) apie garsią virėją Julia Child.

N. Ephron gimė 1941 m. gegužės 19 d. Niujorke. Pradėjusi dirbti žurnaliste greitai išgarsėjo savo humoristinėmis esė įvairiausiomis temomis – pradedant maistu, baigiant mada ir feminizmu.

Ištekėjusi antrą kartą už garsaus žurnalisto Carlo Bernsteino, ji atėjo į pramogų pasaulį ir ėmė rašyti scenarijus filmams. Jo garsenybe tapo, išsiskyrusi su antruoju vyru. 1983 m. ji parašė romaną „Heartburn“ („Kartėlis“), vėliau pagal jį sukūrė scenarijų filmui, kuriame vaidino Jackas Nicholsonas ir Meryl Streep.
Daugelis filmų pagal N. Ephron scenarijus buvo labai populiarūs, tačiau „Oskaro“ ji taip ir negavo.

2000 m. N. Ephron sutelkė dėmesį esė, spektaklių scenarijams, taip pat rašė interneto tinklaraštį leidiniui „The Huffington Post“.
Prieš mirtį ji rašė scenarijų filmui apie garsią dainininkę Peggy Lee, kurią turėjo įkūnyti Reese Witherspoon.

N. Ephron ištekėjo trečią kartą už rašytojo Nicholas Pileggi, su kuriuo gyveno iki mirties.