Per 30-ąsias Folklando salų, kurios priklauso Jungtinei Karalystei, išlaisvinimo nuo Argentinos okupacijos metines prezidentė C. F. de Kirchner sakė kalbą Jungtinių Tautų (JT) Dekolonizavimo komitete. Ji teigė, kad Argentinos reikalavimai yra pagrįsti istoriškai ir geografiškai. Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Davidas Cameronas sakė, kad derybų nebus.

Kiek anksčiau ketvirtadienį Folklando salos paminėjo 30-ąsias išlaisvinimo nuo 74 dienas trukusios Argentinos okupacijos 1982 metais.

C. F. de Kirchner sakė, kad Malvinų salos, kaip jas vadina Argentina, priklauso Pietų Amerikos žemyno plokštei ir negalima teigti, kad būdamos už 14 tūkst. kilometrų jos yra Jungtinės Karalystės teritorijos dalis. Pasak prezidentės, Argentina prašo tik pasikalbėti apie salų suverenitetą.

JT komiteto susitikime dalyvavę du Folklando salų įstatymų leidžiamojo organo nariai sakė, kad salų gyventojai turi teisę patys nuspręsti dėl savo suvereniteto. Vienas iš jų teigė, kad Argentina nori gauti daugiau teritorijų, bet tokio elgesio negalima toleruoti.