Jį rado Naujajame Pietų Velse. Laiveliu plaukė A. McGlashanas, jo draugas žvejas Justinas Lewisas ir regiono žvejybos departamente dirbantis Philas Boltonas.

Didieji kalmarai yra nesugaunami, paslaptingi gelmių gyventojai. Manoma, kad būtent jie įkvėpė senovės legendas apie jūrų pabaisas.
Žvejai retai randa šių gyvūnų kūno dalių, o rasti beveik nesuirusį kalmarą – didelė retenybė, juo labiau, kad dar matėsi šviesiai oranžinė jo kūno spalva.

„Per visą laiką, kiek plaukioju, – o esu praleidęs jūroje daugiau kaip 200 dienų, – nieko panašaus neteko matyti“, – teigė A. McGlashanas interviu telefonu.

Jis su draugais nufilmavo, kaip po vandeniu melsvasis ryklys doroja didįjį kalmarą.

„Daily Telegraph“ korespondentas A. McGlashanas teigė, kad didysis kalmaras veikiausiai buvo neseniai nugaišęs, kadangi nesmirdėjo, o kūnas buvo ryškių spalvų. Dauguma rastų didžiųjų kalmarų jau būdavo apirę, o jų kūnai – pabalę.

Didieji kalmarai gali užaugti iki 15 metrų ilgio. A. McGlashano su bičiuliais matytas didysis kalmaras buvo beveik keturių metrų ilgio. Jis jau neturėjo visų čiuptuvų. Veikiausiai neteko jų kovoje su kašalotu.

Kašalotai – vieninteliai dideli plėšrūnai, kurie medžioja būtent didžiuosius kalmarus. Knygose ir filmuose nuo seno vaizduojamos jų kovos, nors realybėje kova būna nelygiavertė – dažniausiai laimi kašalotas.