Latvijos delegacijos nariai gavo dovanų brangių suvenyrų (tarp jų buvo ir arabiškas kardas) ir padovanojo šeimininkams Latvijos meistrų išgraviruotus indus. Grįžę į Latviją delegacijos nariai paštu sulaukė asmeninių dovanų – Kataro emyras atsiuntė delegacijos nariams 10 šveicariškų laikrodžių.

V. Dombrovskiui padovanojo „Rolex Oyster Perpetual Date Just“ (18 karatų aukso, 52 briliantai), premjero patarėjai Sandrai Bukanei ir URM darbuotojai Judytei Dobelei – po „Bvlgari Assioma“ (18 karatų aukso, ciferblatas iš safyro). Ekonomikos ministras Danielis Pavliutas, URM valstybės sekretorius Andris Teikmanis, LIAA direktorius Andris Ozolas, premjero atstovas spaudai Martinis Panke ir kiti delegacijos asmenys gavo po „Cartier Ballon Blew“.

Latvijoje nėra brangių diplomatinių dovanų dovanojimą reglamentuojančių teisės aktų. Kiekviena valstybės struktūra pati sprendžia, kaip elgtis su dovanomis. Ekonomikos ministerija išsiaiškino, kad D. Pavliutui padovanotas laikrodis kainuoja 4 500 latų (22,2 tūkst. Lt), o ministro patarėjui Gačiui Abelei – 3 000 latų (14,8 tūkst. Lt). Ministras sakė laidos korespondentui, kad laikrodžiai laikomi seife, nes juos nešioti nesaugu, o visi reikiami dokumentai sutvarkyti.

Pagal įstatymą, pareigūnai turi teisę išpirkti iš valstybės dovanas, kai baigiasi jų tarnybos laikas.