Vaikinas, užsilipęs ant žemo stogo paleido kelis šūvius į žmones prieš pat 2 valandą nakties, sakė detektyvas vyresnysis inspektorius Markku Tuominenas.

Įtariamasis, gyvenantis Hiuvinkės mieste, esančiame apie 50 kilometrų šiauriau sostinės suimamas nesipriešino, pridūrė M.Tuominenas.

"Nustatyta, kad vyriškis turėjo du ginklus..., vienas jų - medžioklinis", - sakė detektyvas, pridurdamas, kad policija dar neturi jokių šio išpuolio motyvų.

Per šaudymą žuvo viena aštuoniolikmetė, netrukus mirė sunkiai sužeistas aštuoniolikmetis, kritiška būklė ir 23-ejų metų policijos pareigūnės, kuri į įvykio vietą atvyko netrukus po to, kai Hiuvinkės policija gavo pranešimą apie šį incidentą.

Įvykių liudininkas Jani Kuronenas sakė visuomeninei televizijai YLE, kad "šūviai pasipylė staiga". "Žmonės puolė bėgti. Vieno veide pamačiau baisią žaizdą. Iškviečiau greitąją", - pasakojo dvidešimtmetis.

Kitas liudininkas, Santeri Silvenoinenas pasakojo, jog išgirdęs šūvius, "atsisukau ir pamačiau moterį, gulinčią ant žemės, tada puoliau bėgti".

Policija nenurodė įtariamojo pavardės, tik sakė, jog jis vilkėjo kamufliažinius rūbus, anksčiau teisėsaugai nebuvo žinomas, tačiau leidimo ginklams neturėjo. Incidentas įvykęs netoli geležinkelio stoties. Šaudyta nuo neaukšto pastato stogo prie restorano "Amarillo" ir parduotuvės "S-market".

Policijos komisaras Satu Koivu sakė, kad įtariamasis buvo sulaikytas už poros kilometrų nuo įvykio vietos. Sulaikant ginklų jis neturėjo. Spėjama,kad medžioklinį šautuvą jis gavo iš kurio nors savo draugo.

Dienraštis "Iltalehti" rašo, kad žuvęs vaikinas buvo vietinės beisbolo komandos narys.

Gyventojai - sukrėsti

Suomijos prezidentas Sauli Niinisto pareiškė užuojautą aukų artimiesiems.

Paklaustas apie nusikaltimo motyvus policijos atstovas Satu Koivu atsakė, jog tyrimas vyksta ir "kol kas nėra galimybės ką nors tvirtinti". Pasak jo, policija nemano, jog šaulys pažinojo savo aukas.

Hiuvinkos meras Raimo Lahti televizijai YLE sakė, kad visas miestas yra sukrėstas.

Pastaruoju laikotarpiu Suomijoje per du incidentus mokyklose su šaudymu buvo aukų.

Suomijoje yra apie 650 tūkstančių oficialiai registruotų ginklų savininkų, taip pat 5,4 milijono gyventojų šalyje egzistuoja senos medžioklės tradicijos.

Pastaruoju laikotarpiu Suomijoje per du incidentus mokyklose su šaudymu buvo aukų.

Pastaruoju laikotarpiu Suomijoje per du incidentus mokyklose su šaudymu buvo aukų. 2008-aisiais Kauhajokio kulinarijos mokyklos moksleivis nušovė devynis bendramokslius ir vieną mokytoją, paskui pats nusišovė. Metais anksčiau vienas 18-metis nušovė šešis moksleivius, sanitarę ir direktorę Jokelos vidurinėje mokykloje Tusulos rajone, Suomijos pietuose.