Kaip teigia Čekijos gynybos ministerijos atstovai, kariniame Rusijos lėktuve iš viso buvo ne mažiau kaip 20 žmonių.

"Septyni žmonės sužeisti, du iš jų stipriai apdegę nugabenti sraigtasparniu į ligoninę Prahoje", - sakė agentūrai AFP gelbėjimo tarnybos atstovas Petras Machas.

Pasak jo, keturi kiti nukentėjusieji gydomi vietinėje ligoninėje; vienam suteikta pagalba vietoje. Gelbėjimo tarnybos baigė savo operaciją, pridūrė P.Machas.

Tūpdamas Časlavo oro bazėje, apie 80 kilometrų į rytus nuo Prahos, "lėktuvas patyrė techninį važiuoklės gedimą, nuvažiavo nuo tūpimo tako ir užsidegė", sakė žurnalistams Čekijos ginkluotųjų pajėgų štabo viršininkas Vlastimilas Picekas.

Pasak naujienų agentūros "Interfax", Rusijos Federacijos Tyrimų komiteto (TK) pranešime nurodoma, kad rusų lėktuvu An-30 skrido 23 kariškiai, iš kurių 14 buvo Rusijos piliečiai; du rusai stipriai apdegė.

"Įvykio metu lėktuve, kuris jau ne pirmą dieną skraidė virš Čekijos Respublikos teritorijos pagal stebėtojų misijos "Atvirasis dangus" ("Open Skies") programą, buvo 14 Rusijos ir devyni NATO (čekų) kariškiai", - pažymima RF TK pranešime.

Prahos Vinogradų ligoninės atstovė Hana Vranova sakė Čekijos televizijai, kad du apdegę rusai atskraidinti sraigtasparniu į šią ligoninę.

Pasak jos, vieno ruso apdegė 20 procentų kūno, stipriai nukentėjo kvėpavimo traktas, jo būklė sunki, o kiti gydomi kariškiai apdegė iki septynių procentų kūno.

Čekijos gynybos ministerijos atstovas spaudai Janas Pejsekas sakė agentūrai AFP, kad lėktuvas atliko standartinę misiją pagal "Atvirojo dangaus" programą - tarptautinį projektą, kuris leidžia skrydžius virš užsienio šalių, stebėti jų teritorijas, fotografuoti paprastai neprieinamas vietoves, taip pat ir strateginius objektus.

Per televiziją parodyta apdegusi per pusę lūžusio, žaliame lauke gulinčio lėktuvo kabina. Nuplėšta kabinos dalis nuo sparnų iki uodegos.