Pirmadienį Italiją sudrebino ir silpnesni pakartotiniai smūgiai.

DELFI primena, kad sekmadienį šešių balų stiprumo žemės drebėjimas prasidėjo 4 val. 4 min. vietos laiku. JAV Geologijos tarnyba pranešė, kad jo epicentras buvo apie 35 km į šiaurę nuo Bolonijos santykinai nedideliame kiek daugiau nei penkių kilometrų gylyje.

Civilinės gynybos tarnybos pareigūnas Adriano Gumina sakė, kad šis žemės drebėjimas buvo galingiausias šiame regione nuo XIII amžiaus – griuvo varpinės, ant gatvių krito bažnyčių fasadų dalys, įgriuvo stogai.

Civilinės gynybos tarnybos vadovas Franco Gabrielli teigia, kad žuvo keturi žmonės – visi jie gamyklų naktinės pamainos darbuotojai. Dar dvi moterys mirė, kaip manoma, nuo baimės sukelto širdies smūgio netrukus po žemės drebėjimo. Televizijos kanalas „Sky TG24“ pranešė, kad viena šių moterų buvo šimtametė. Vėliau patikslinta, kad žemės drebėjimas iš viso nusinešė 7 žmonių gyvybes. F. Gabrielli teigia, kad daugybė žmonių sužeista, nors tikslius skaičius pateikti dar anksti.

Du žuvusieji dirbo keramikos gamykloje Sant'Agostino di Ferrara mieste. Iš pastato liko griuvėsių krūva ir styrančios metalo konstrukcijos. „Tai milžiniški nuostoliai, tačiau blogiausia tai, kad netekome žmonių“, - sakė žuvusiųjų kolega Stefano Zeni. Žiniasklaida pranešė, kad vienas iš žuvusių darbuotojų pavadavo naktinėje pamainoje dirbti negalėjusį kolegą.

Kitoje miesto vietoje po gamyklos griuvėsiais rastas dar vieno darbininko kūnas. Dar vienas darbuotojas žuvo sugriuvus gamyklai Ponte Rodoni di Bondeno mieste.