„Jeigu jie nori toliau rinkti (nuolaužas), mes jiems padėsime“, - teigė jis. Pasak jo, apie tai informuoti ir rusų gelbėtojai, pažymi „Interfax“.

Penktadienį Salako kalne, į kurį įsirėžė laineris, buvo išlaipintas 10-ies rusų gelbėtojų būrys, rašo newsru.com.

Rusus lydi gelbėjimo ir paieškų grupė, sudaryta iš šešių indoneziečių specialiosios paskirties karių ir jūrų pėstininkų, žurnalistams nurodė Indonezijos karinių pajėgų pulkininkas Antonas Putranto. Jis pridūrė, kad visiems, išvykusiems į Salako kalną, vadovauja indoneziečių pulkininkas Vivalis, o Rusijos Nepaprastųjų situacijų ministerijos būriui šalies valdžia davė leidimą vykdyti paieškas.

A.Putranto teigė, jog penktadienį rusų gelbėtojai ieškos katastrofos aukų dalių, taip pat SS-100 parametrų įrašymo prietaiso. Jis, skirtingai nuo „juodosios dėžės“, įrašančios lėktuvo įgulos pokalbius, dar nerastas.

Kiek anksčiau buvo pranešta, kad nuo ketvirtadienio indoneziečių gelbėtojai daugiau neberado nė vieno žuvusiojo kūno. Nuo gelbėjimo operacijos pradžios iš katastrofos vietos buvo išgabentas iš viso 41 konteineris.

Atpažinta 15 katastrofos aukų

Vietos policija penktadienį nurodė, kad iki šiol pavyko atpažinti 15 katastrofos aukų, tarp jų 13 indoneziečių ir du užsieniečiai. Sudužusiu lėktuvu iš viso skrido 45 žmonės: 8 Rusijos piliečiai, 35 - Indonezijos, vienas prancūzas ir vienas amerikietis.

„Suchoj SuperJet-100“ sudužo per demonstracinį skrydį gegužės 9 dienos rytą Salako kalno rajone Indonezijos Javos salos vakaruose.

Indonezijoje dirba Rusijos Nepaprastųjų situacijų ministerijos padalinys, kurį sudaro 84 žmonės ir 7 technikos vienetai, įskaitant 4 orlaivius. Į katastrofos vietą yra išvykę ir rusų specialistų brigada iš Rusijos Sveikatos apsaugos ministerijos Teismo medicinos ekspertizės centro. Jie kartu su indoneziečių kolegomis atliks molekulines genetines ekspertizes.