Keli kiti rašytojai prisidėjo prie B.Akunino ir susitiko su demonstrantais netoli poeto Aleksandro Puškino paminklo per pirmąjį didelį mitingą po to, kai Vladimiras Putinas pradėjo savo trečiąją kadenciją Rusijos prezidento poste.

Miesto valdžia nedavė oficialaus leidimo šios eitynėms, tačiau policija nevaikė protestuotojų, nors didžiulė minia blokavo eismą sostinės Bulvarų žiede.

Naujienų agentūros AFP korespondentai pranešė, kad eitynėse dalyvavo 5-7 tūkst. žmonių, nors Maskvos policija nurodė, kad dalyvių buvo tik 2 000.

Pareigūnai teigė, jog šios eitynės nesukėlė didesnių problemų, išskyrus "eismo sutrikdymą".

B.Akuninas, kurio detektyviniai romanai yra išversti į daugelį kalbų, ir anksčiau dalyvaudavo opozicijos mitinguose ir priklausė garsenybių grupei, raginusiais žmones tapti stebėtojais per prezidento rinkimus.

Jis ir kiti Rusijos kultūros veikėjai, kaip rašytojas Dmitrijus Bykovas, muzikas Andrejus Makarevičius ir romanistė Liudmila Ulickaja, pasirašinėjo ant knygų ir ir dalijo autografus per eitynes, kurių metų buvo einama kiek daugiau nei du kilometrus iki Čistyje Prudy rajono.

Vėliau daugelis susirinko netoli taikaus sėdimojo protesto stovyklos, kurioje aktyvistai budi nuo gegužės 9 dienos, kai riaušių policija išvaikė mitinguotojus kitose aikštėse.

Per kelias pastarąsias savaites suimta šimtai žmonių.

Ši areštų banga prasidėjo per didelį audringą protestų mitingą gegužės 6 dieną, surengtą prieš V.Putino prisaikdinimą. Policija po šio mitingo pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl riaušių kurstymo ir išpuolių prieš pareigūnus.

Policija kol kas nemėgino likviduoti opozicijos stovyklos, kur kas vakarą susirenka per tūkstantį žmonių, o nakčiai pasilieka daugiau nei šimtas.