Vidurdienį ant Kapitolijaus laiptų 43-iasis JAV prezidentas G.W.Bushas padėjo ranką ant Biblijos, tos pačios, kuria prisiekė ir 2001 metais, ir pasakė trumpą priesaiką "saugoti, ginti ir remti Jungtinių Valstijų konstituciją". Prisaikdinimo ceremonijai vadovavo sergantis JAV Aukščiausiojo Teismo pirmininkas Williamas Rehnquistas.

Prisaikdintas G.W.Bushas pasakė 17 minučių trukmės inauguracinę kalbą, kurioje pristatė "viltingą Amerikos viziją", pažadėjo skleisti laisvės idėją užsienyje ir paragino bendrai dirbti demokratus, kurie graužiasi dėl savo pralaimėjimo lapkritį vykusiuose rinkimuose ir nepatenkinti prezidento politika dėl Irako, kurią jie laiko ydinga.

Savo kalboje jis net 36 kartus minėjo žodį “laisvė”. "Amerikos įtaka nėra beribė, tačiau tie, kurie yra engiami, gali jos tikėtis", - sakė G. Bushas. JAV prezidentas žadėjo petys į petį stovėti su tais, kurie siekia laisvės.

Bushas žadėjo sutaikyti susiskaldžiusią visuomenę. "Mes žinome, kad yra susiskaldymas, kurį reikia įveikti, jei norime judėti į priekį siekiant didelių tikslų, ir aš iš visų jėgų stengsiuosi jį įveikti", - sakė jis.