V.Putinas priėmė budinčios karininkų grupės raportą ir vadinamąjį "branduolinį lagaminėlį". Perdavimo procedūrą stebėjo gynybos ministro pareigas einantis Anatolijus Serdiukovas.

Vadinamasis Rusijos prezidento "branduolinis lagaminėlis" yra nešiojamasis abonentinis terminalas (jo šifras - "Čeget"), kuriuo galima paleisti automatinę strateginių branduolinių pajėgų valdymo sistemą "Kazbek".

Ši sistema eksploatuojama nuo 1983 metų. Pirmuoju SSRS vadovu, kurį lydėdavo karininkai su "branduoliniu lagaminėliu", 1984 metais tapo Konstantinas Černenka.

Koviniai "branduoliniai lagaminėliai" (dar yra ir keli rezerviniai) yra vyriausiojo ginkluotųjų pajėgų vado, gynybos ministro ir Generalinio štabo viršininko žinioje. Kiekvieno jų raktą turi karininkas operatorius. Sistemą galima paleisti tik gavus koduotą patvirtinimą iš dviejų minėtų pareigūnų. Atsarginiai "lagaminėliai" saugomi tam tikroje nustatytoje vietoje.

Jau tapo tradicija, kad "lagaminėlius" nešioja Karinio jūrų laivyno karininkai, kurių laipsnis - dažniausiai pirmojo rango kapitonas.