Televizijos HBO serialo prodiuseriai Davidas Milchas ir Michaelas Mannas nutraukė šį šou kovo mėnesį, kai vieną žirgą teko humaniškai numarinti po nelaimingo atsitikimo studijos arklidėse. Jis - jau trečias žirgas, žuvęs nuo serialo filmavimo pradžios Santa Anitos hipodrome Kalifornijoje.

PETA vadovai džiaugėsi, kad šis serialas buvo nutrauktas po kelias savaites trukusios protestų kampanijos, bet jų pergalę aptemdė liūdesys, sužinojus apie naujus žiauraus elgesio su gyvūnais atvejus, kuriant šį šou.

Gyvūnų teisių aktyvistų vadovai ketvirtadienį pateikė Los Andželo apygardos prokuratūrai ir Kalifornijos veterinarijos gydytojų tarybai dokumentus, kurie, be kita ko, rodo, jog žirgai buvo nepakankamai šeriami, siekiant sutaupyti pinigų, o kai kuriems būdavo skiriama raminamųjų vaistų, kad jie būtų romūs filmuojant.

PETA viceprezidentė Lisa Lange sakė dienraščiui "The Hollywood Reporter": "Šie dokumentai matyt atskleidžia tai, ką ne kartą neigė "Sėkmės" vyriausieji prodiuseriai Davidas Milchas ir Michaelas Mannas: kad su arkliai kasdien buvo netinkamai elgiamasi ir kad jiems būdavo sukeliamas pavojus. HBO sako..., nutraukdama serialo "Sėkmė" filmavimą, praradusi 35 mln. dolerių, tačiau arkliai sumokėjo daug didesnę kainą. Pareigūnai dabar gali imtis veiksmų ir perspėti, kad žiaurumas gyvūnams dėl "pramogos" - arba bet kokių kitų priežasčių - nebus toleruojamas."

Televizijos vadovai anksčiau neigė kaltinimus dėl kelių numanomų žiauraus elgesio su gyvūnais incidentų, teigdami, kad glaudžiai bendradarbiauja su žirgų lenktynių žinovais ir Amerikos humaniško elgesio asociacijos nariais, diegia saugumo užtikrinimo metodus, kurie "gerokai pranoksta" įprastus kino pramonėje būdus.