"Šiuo metu nesugebėjome surasti abiem šalims priimtinų sprendimų ir situacija praktiškai yra prie aklavietės", - per konferenciją raketinės gynybos klausimais sakė Rusijos gynybos ministras Anatolijus Serdiukovas.

Rusija kategoriškai prieštarauja šiai gynybinei sistemai, kurią JAV dislokuoja sąjungininkėms Europoje apginti nuo tokių valstybių, kaip Iranas, atakų. Vakarai baiminasi, kad Iranas siekia pasigaminti branduolinių ginklų.

NATO per savo konferenciją Čikagoje kitą mėnesį ketina paskelbti apie pirmosios sistemos dalies dislokavimą.

Rusų pareigūnai baiminasi, kad šis raketinis skydas gali pakenkti Rusijos branduolinio arsenalo atgrasomajam statusui, ir perspėjo, kad pradės naują didelę ginklavimosi programą, jeigu Vašingtonas neatsižvelgs į Maskvos nuogąstavimus.

Maskva surengė dviejų dienų konferenciją, kurioje dalyvauja 50 šalių atstovai, tarp jų - JAV gynybos sekretoriaus pavaduotoja pasauliniams strateginiams klausimams Madelyn Creedon ir specialioji pasiuntinė strateginiam stabilumui ir raketinei gynybai Ellen Tauscher.

E.Tauscher trečiadienį žurnalistams sakė, kad Jungtinės Valstijos "lieka įsipareigojusios įgyvendinti raketinės gynybos sistemą visomis keturiomis jos fazėmis".