66 metų Nobelio taikos premijos laureatė atsistojo ir drauge su 33 kitais savo Nacionalinės lygos už demokratiją (NLD) nariais, kurie balandį buvo išrinkti į žemuosius parlamento rūmus, perskaitė parlamentaro priesaiką, pranešė korespondentai.

Priesaikos pasirašymas žymi dramatišką pasikeitimą Aung San Suu Kyi gyvenime - pastaruosius 20 metų ji beveik nuolat buvo laikoma namų arešto sąlygomis, o dabar vaidina svarbų vaidmenį šaliai nedrąsiai pereinant prie demokratijos.

Prisaikdinimas vyko žemųjų parlamento rūmų pirmininko Shwe Manno (Šve Mano) akivaizdoje. Priesaikoje sakoma, kad parlamentarai "saugos Sąjungos konstituciją ir jos tvirtai laikysis, visuomet gerbs Sąjungos nesuirimą, nacionalinio solidarumo nesuirimą ir suvereniteto išsaugojimą".

Aung San Suu Kyi iš pradžių buvo atsisakiusi prisiekti ir prieštaravo formuluotei "saugoti" armijos parašytą konstituciją.

Tačiau pirmadienį ji pakeitė poziciją, nes su prezidentu Theinu Seinu, kuris vadovauja formaliai civilinei vyriausybei, nepavyko rasti kompromiso dėl šios formuluotės.