Visuomenės sveikatos apsaugos ministras Abasas Akhundas sakė, kad Afganistanas per Pasaulinės sveikatos organizaciją (PSO) ir Jungtinių Tautų (JT) vaikų fondą UNICEF kreipėsi į Jungtines Valstijas su prašymu nutraukti jau mėnesį vykstančią oro smūgių kampaniją.

"Mes pradėjome programą nepaisydami JAV atsisakymo sutikti su mūsų paliaubų pasiūlymu",-sakė sveikatos apsaugos ministerijos pareigūnas daktaras Gula Khanas Ayoba.

Kabule skiepus atliekantys medicinos darbuotojai ir savanoriai, daugiausia moterys, eina iš namų į namus ir skiepija jaunesnius nei penkerių metų vaikus.

"Jie (PSO ir UNICEF), tikrai apie tai kalbėjosi su Niujorku", - sakė A.Akhundas apie JAV pateiktą paliaubų pasiūlymą.

Pasak pareigūno, skiepų programa bus vykdoma toliau, nors kai kuriuose rajonuose gali tekti ją nutraukti dėl antskrydžių.

Anot A.Akhundo, vakcinavimo programa vykdoma padedant PSO ir UNICEF ir naudojant Talibano vakcinų sankaupas.

Kaip pranešė Jungtinės Tautos, poliomielitas yra paplitęs Afganistane, tačiau didelė dalis jaunesnių nei penkerių metų vaikų nuo šios ligos jau paskiepyta.

1997 metais šalyje nuo poliomielito buvo paskiepyta maždaug 4 mln. vaikų, tačiau 1998 metais pakitus politinei padėčiai šis skaičius sumažėjo dvigubai.