"Apgailestauju, kad Rusija ir toliau laikosi požiūrio, kuris ją vis labiau ir labiau izoliuoja ne tik nuo Arabų pasaulio, bet ir nuo tarptautinės bendruomenės", - sakė Prancūzijos užsienio reikalų ministras Alainas Juppe žurnalistams.

Prieš susitikimą su 13 užsienio kolegų iš griežtesnes sankcijas B.Assado režimui palaikančių šalių kalbėjęs A.Juppe sakė apgailestaująs, kad susitikime nebus jo Rusijos kolegos Sergejaus Lavrovo.

"Aš asmeniškai kviečiau poną Lavrovą atvykti", - sakė jis.

Rusijai priešinantis JT Saugumo Tarybos rezoliucijai, kurioje smerkiamas B.Assadas, vadinamosios "Sirijos draugų" valstybės svarsto kitas galimybes.

Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy ketvirtadienį pareiškė, kad viena jų galėtų būti humanitarinės pagalbos koridoriaus įvedimas, kuriuo būtų teikiama pagalba apsiaustiems sukilėlių bastionams.

Pasak A.Juppe, Paryžiaus susitikime taip pat bus kalbama apie JT stebėtojų, prižiūrinčių, kaip laikomasi paliaubų, skaičiaus didinimą Sirijoje, kurios vadovas pažadėjo laikytis JT ir Arabų Lygos taikos plano.

"Režimas nevykdo savo įsipareigojimų. Paliaubų nepaisoma", - sakė A.Juppe.

"Ar galime įvesti efektyvias paliaubų stebėtojų pajėgas?... Mums reikėtų mažiausiai 300-400 stiprių gerai aprūpintų stebėtojų, kurie turėtų priemonių keliauti po šalį", - sakė jis.

"Antras mūsų tikslas yra (nuspręsti), jeigu to neįmanoma įgyvendinti per tam tikrą laikotarpį, kokių kitų priemonių ar iniciatyvų galime imtis, kad liautųsi šios žudynės", - kalbėjo A.Juppe.