81 metų W.Buffettas, "Berkshire Hathaway Inc." valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius, laiške akcininkams sako, kad pusantro mėnesio spindulinis gydymas, kurį jis ir jo gydytojai planuoja pradėti liepos viduryje, apribos jo galimybes keliauti, bet kitaip neturėtų paveikti kasdienio gyvenimo.

"Jaučiuosi puikiai - lyg būčiau normalios puikios sveikatos, - sakė W.Buffettas. - Mano energijos lygis yra 100 procentų. Vėžį aptikau dėl to, kad mano (gydytojų daug metų reguliariai tikrinamo rodiklio) PSA (specifinio prostatos antigeno) lygis pastaruoju metu pašoko virš normos ir atrodė, kad reikia biopsijos".

Pasak W.Buffetto, liga jam buvo diagnozuota balandžio 11 dieną, o vėliau buvo atlikti testai, tarp jų - kompiuterinė tomografija, osteoscintigrafija (tam tikras kaulų tyrimas) ir magnetinis rezonansas. Visi tyrimai esą rodė, kad kitose organizmo vietose vėžio židinių nėra.

Vėžio ekspertai sako, kad W.Buffetto liga neturėtų kelti didelio rūpesčio, nes atrodo, kad gydytojai ją pastebėjo anksti. Vis dėlto šios naujienos primena "Berkshire" investuotojams, kad ir W.Buffettas yra mirtingas.

"Tikimybė ponui Buffettui per artimiausius 10 metų mirti nuo prostatos vėžio tikriausiai yra 2 ar 3 procentai, tad prognozės puikios", - sakė gydytojas Ralphas deVere'as White'as, Deivise įsikūrusio Kalifornijos universiteto vėžio tyrimų centro direktorius.

W.Buffettas yra vienas turtingiausių pasaulio žmonių, o pastaraisiais metais tapo vienu dosniausių filantropų.

W.Buffetto dalis "Berkshire Hathaway" antradienį, prieš naujienų apie jo sveikatą pasirodymą, buvo verta 44,6 mlrd. dolerių.

Vasario mėnesį W.Buffettas akcininkams pranešė, jog kompanijos taryba išrinko žmogų, kuris vieną dieną pakeis jį generalinio direktoriaus poste, ir kad yra dar du atsarginiai kandidatai.

Nė vieno iš šių trijų asmenų pavardė neskelbiama.

Prostatos vėžys yra dažniausias vyrų vėžinis susirgimas; prognozuojama, kad šiemet JAV bus diagnozuota daugiau 241 tūkst. naujų šios ligos atvejų. Daugiau kaip 90 proc. atvejų diagnozuojama ankstyvos stadijos ir beveik visi vyrai su tokiomis diagnozėmis išgyvena mažiausiai penkerius metus.

W.Buffettas pasirinko spindulinį gydymą, kuris bus taikomas penkis kartus per savaitę šešias savaites. Tokio gydymo metu žmonės jaučiasi pavargę ir gali turėti tam tikrų problemų dėl šlapinimosi bei tuštinimosi, bet paprastai gali normaliai gyventi ir dirbti, sakė Džordžtauno universiteto Lombardi vėžio tyrimų centro radiologas Seanas Collinsas.

Daugelis prostatos vėžiu sergančių pacientų miršta nuo ko nors kito, vėžiui dar nespėjus tapti mirties priežastimi. W.Buffettas savo laišką baigia paminėdamas šį faktą.

"Iš karto informuosiu akcininkus, jei situacija dėl mano sveikatos pasikeistų, - rašė jis. - Galiausiai, žinoma, ji pasikeis, bet aš tikiu, kad ta diena dar labai toli".