JAV pareigūnai sakė, kad minimo keleivio pavardė sutapo su vieno įtariamo Maroko kovotojų grupuotės nario pavarde, tačiau Londono policija vėliau jį paleido nepateikusi jam jokių kaltinimų.

"Lėktuvas, skridęs iš Hytro oro uosto į Niujorką reisu 175, ką tik nusileido Londone", - sakė kompanijos atstovė. Pasak jos, lėktuvui, kuriuo skrido 239 keleiviai, nepasiekus Niujorko oro uosto teko apsisukti ore ir skristi atgal.

Britų policija Londono Hytro oro uoste pasitiko šį keleivį ir jį iš karto apklausė. Po dvi valandas trukusios apklausos jis buvo paleistas. "Jis niekada nebuvo suimtas... Jokių tolesnių veiksmų nebus imtasi", - sakė policijos atstovas.

BA pranešė, kad lėktuvas "Boeing 747" iš Hytro į Niujorko Johno F.Kennedy oro uostą išskrido kelios minutės po 11 val. Grinvičo (13 val. Lietuvos) laiku, o JAV pareigūnų nurodymą skristi atgal gavo maždaug 14 valandą.

Pasak BA atstovės, minėto vyro bagažas Londone buvo paimtas iš lėktuvo. "Lėktuvas buvo nukreiptas atgal į Londoną paprašius JAV pareigūnams, kurie nenorėjo, kad vienas keleivis išliptų (Amerikoje)", - sakė ji.

JAV pareigūnai nurodė, kad buvo pareikalauta nukreipti lėktuvą į Bangorą Meino valstijoje, bet BA paprašė leidimo grįžti į Londoną.

Maždaug prieš metus JAV pareigūnai dėl žvalgybinės informacijos, rodančios, kad "al Qaeda" taikosi į lėktuvus, atšaukė ne vieną BA ir "Air France" skrydį.