Deginant nutukusius kūnus dėl gausaus riebalų kiekio krematoriumai įkaista iki labai aukštos temperatūros, o iš kaminų ima kilti liepsnos.

Žurnalas „Der Spiegel“ aprašė incidentą Hamelno krematoriume: deginant 199,5 kilogramo sveriantį kūną, užsiliepsnojo krematoriumo krosnis, iš 10 metrų kamino ėmė plieksti liepsnos, o metalinės dalys ėmė tirpti. Ugniagesiai nustatė, kad temperatūra kamine pasiekė 600 laipsnių Celsijaus. Prireikė keturių valandų, kol kūnas virto pelenais.

Krematoriumo darbuotojo Carlo Schmidto teigimu, degant didžiuliam riebalų kiekiui, dėl didžiulio karščio kilo liepsnos.

Ši problema vis dažnėja. Krematoriumo saugumo specialisto Jocheno Sembdnerio teigimu, daugelyje krematoriumų užsidega kaminai.

Kai kuriose krematoriumuose pastatytos modernesnės krosnys su didesnėmis durelėmis stambesniems kūnams deginti, tačiau Vokietijoje plintant nutukimo epidemijai, o šaliai pasekus išsivysčiusių valstybių pavyzdžiu, kitos priemonės atšauktos.

Bavarijos aplinkosaugos agentūra atliko tyrimą ir pateikė krematoriumams rekomendacijas dėl kūnų svorio. Greitai bus reikalaujama, kad krematoriumai nustatytų maksimalaus kūnų svorio ribą.

Kilus liepsnoms su dūmais net ir per apsauginius filtrus į aplinką gali išsiskirti įvairiausi toksinai. Dūmuose gali būti dioksinų, furano, gyvsidabrio iš dantų plombų ir kitų sunkiųjų metalų.

Bavarijos aplinkosaugos agentūra taip pat išsiaiškino, kad deginant daug sveriančius mirusiuosius dėl anglies monoksido viršijami oro taršos limitai.