Istorijos iš Homerio Simpsono ir jo šeimos gyvenimo tapo neatsiejama televizijos pasaulio dalimi, tačiau ar kada nors gyvenime susimąstėte, kur iš tikrųjų įsikūręs pramanytasis Springfildas, kuriame gyvena geltonieji žmogeliukai?

Pats Springfildas laikui bėgant tapo vienu iš animacinio serialo personažų – būtent ten verda visas Simpsonų gyvenimas.

23 metus, kol kuriamas šis serialas, jo kūrėjas tikrąją miestelio buvimo vietą slėpė, argumentuodamas, jog „nenorėjo sugriauti žmonių susikurto įvaizdžio“. Tačiau dabar paslapties šydas buvo praskleistas.

Per interviu „Smithsonian Magazine“, kuris pasirodys gegužės numeryje, M. Groeningas atskleidė, jog animacinis miestelis buvo sukurtas pagal Springfildo, esančio Oregono valstijoje (JAV), netoliese jo gimtojo Portlando, pavyzdį.

Jis taip pat sakė, jog tokį miestelio pavadinimą panaudoti jį įkvėpė šeštą XX amžiaus dešimtmetį rodyta televizijos laida „Father Knows Best“.

„Taip pat išsiaiškinau, jog Springfildas – vienas įprasčiausių miestelių pavadinimų JAV. Tarsi nujausdamas animacinio serialo sėkmę, pamaniau „Bus labai šaunu, kiekvienas manys, jog ten jų Springfildas. Ir jie taip mano“, - sakė „Simpsonų“ kūrėjas.

Pasakojimai apie spurgas dievinantį H. Simpsoną ir jo šeimynėlę – žmoną Marge ir vaikus: Bartą, Lisą ir Maggie, tapo tikra Amerikos kultūros dalimi. Serialas pelnė 27 „Emmy“ apdovanojimus, jis turi savo žvaigždę Holivudo šlovės alėjoje. 2011 metais į Oxfordo anglų kalbos žodyną buvo įtrauktas ir naujas žodis – Homerio mylimas posakis „D‘oh!“.

Simpsonų šeimynėlė pavadinta paties M. Groeningo šeimos narių vardais – tėvas Homeris, mama Margaret ir seserys Lisa ir Maggie.

Barto personažą kūrėjas sumanė kaip save – tik pavadino ne Mattu, o Bartu, nes „jau tada įsivaizdavo, kaip įsiutęs tėvas ant sūnaus šaukia „Bartai“, be to, Bartas primena šuns lojimą (angl. to bark – loti)“. M. Groeningui tai pasirodė labai juokinga.