Dėl to nuspręsta pakeisti „Mis Visata“ konkurso taisykles ir nuo 2013 metų bus leidžiama dalyvauti transseksualėms. Tai paskelbė konkurso organizatoriai bei organizacija „Glaad“ (Gay and Lesbian Alliance Against Defamation – gėjų ir lesbiečių sąjunga prieš šmeižtą).

Toks sprendimas priimtas po žiniasklaidoje kilusio ažiotažo dėl Kanados atstovės Jennos Talackovos diskvalifikavimo iš „Mis Visata Kanada“ konkurso dėl to, kad ji negimė moterimi.

23 metų J. Talackova, kuriai lyties keitimo operacija buvo atlikta sulaukus devyniolikos, buvo sugrąžinta į konkursą praėjusią savaitę. Tai padarė Donaldas Trumpas, kuriam priklauso organizacija „Mis Visata“. J. Talackova turi Kanados pasą, vairuotojo pažymėjimą bei kitus dokumentus, kuriuose ji identifikuojama kaip moteris.

Po konsultacijų su „Glaad“ konkurso „Mis Visata“ rengėjai „aptarė principinius pakeitimus dėl transseksualių moterų iki šį rudenį prasidėsiančio 2013 metų grožio konkurso sezono – laiko, kai visame pasaulyje pradeda vykti didžioji dalis konkursų“, - teigiama bendrame minėto grožio konkurso organizatorių ir gėjų bei lesbiečių teises ginančios grupės pranešime.

Dėl šių pokyčių „Mis Visata“ įsiliejo į pasisakančiųjų prieš transseksualių diskriminaciją būrį, kuriam jau priklauso Olimpinės žaidynės, jaunimo organizacija „Girls Scouts of America“ bei televizijos šou „America's Next Top Model“, teigia „Glaad“. Atsakingi asmenys tvirtina, kad tiksli naujų konkurso „Mis Visata“ taisyklių formuluotė vis dar derinama.