Pirmadienį Rusijos tyrimų komitetas pranešė, jog suėjus dvejų metų senaties terminui, panaikinami kaltinimai gydytojai Larisai Litvinovai.
S. Magnitskis mirė 2009 m. Butyrkos kalėjime būdamas 37 m. dėl sumušimo ir negydytų ligų (viena iš kurių buvo ūmus pankreatitas).

S. Magnitskį suėmė, kai jis paskelbė išsiaiškinęs, jog Vidaus reikalų ministerijos darbuotojai nuslėpė 230 mln. dolerių (607,6 mln. Lt) mokesčių.

Pernai Kremliaus žmogaus teisių taryba nustatė, kad S. Magnickis, kuris prieš suėmimą dirbo tuometiniame didžiausiame Vakarų investicijų fonde Rusijoje, mirė dėl „apskaičiuoto, tyčinio nežmoniško aplaidumo“.

L. Litvinovai pateikė kaltinimus aplaidumu sukėlus mirtį, o jos viršininkui – tardymo izoliatoriaus vyriausiojo gydytojo pavaduotojui Dmitrijui Kratovui pateikė kaltinimus aplaidumu, šiuo metu tebevyksta tyrimas.

Pernai, jau po S. Magnitskio mirties, buvo atnaujinta baudžiamoji byla prieš jį, kad artimieji turėtų progą pataisyti jo reputaciją. Jo motina sakė nepritarianti šiai iniciatyvai, tačiau jos nuomonės nepaisyta.