Keturių milijonų Airijos katalikų vadovas, kardinolas Seanas Brady tvirtino, kad kunigas pats nežinojo, kaip pornografiniai vaizdai atsirado jo atmintuke, kuriame turėjo būti programos „Powerpoint“ skaidrės, skirtos Šv. Marijos pradinės mokyklos šeimoms Šiaurės Airijos Pomerojaus gyvenvietėje Tirono provincijoje.

Pasak S. Brady, kunigas Martinas McVeighas „teigė nieko nežinojęs apie nederamus vaizdus“ ir padeda atlikti vidinį Bažnyčios tyrimą.

M. McVeighas sakė, kad tuo pačiu atmintuku naudojosi ir kiti bažnyčios tarnautojai. Jis pažymėjo norėjęs atlikti tyrimą, kad „tai, kas nutiko, būtų teisėtai paaiškinta“.

„Nežinau, kaip tai atsitiko, bet žinau, kas atsitiko“, - teigė M. McVeighas.

Tačiau tokie kunigo pasiaiškinimai netenkina Šv. Marijos mokyklos moksleivių tėvų. Jie reikalauja nušalinti kunigą nuo dvasinių pareigų, kol Bažnyčia ištirs, kas yra atsakingas dėl šio incidento. Jie nusprendė neleisti savo vaikų, daugiausia devynerių metų amžiaus, į sekmadienio pamaldas, kurių metu jie turėjo atlikti savo pirmąją išpažintį ir priimti pirmąją Komuniją.

Tėvai papasakojo, kaip kovo 26 dieną per susirinkimą mokykloje M. McVeighas įkišo atmintuką į kompiuterį, paspaudė klavišą, kad atidarytų skaidrių aplanką, ir paleido virtinę atvirų nuotraukų su nuogais vyrais.

„Kunigas aiškiai sutriko ir pasimetė. Neatsiprašęs ir nieko nepaaiškinęs jis išlėkė iš klasės“, - sakė tėvai.