Panašumų tarp ministro pirminko bei žiniasklaidos magnato ir karo laikų Italijos diktatoriaus Mario Luzi įžvelgė, išvydęs S.Berlusconi su dideliu pleistru ties ausimi - jį kliudė turisto sviestas kameros trikojis.

"Berlusconi labai gerai sekasi vaidinti auką. Mussolini kartą irgi buvo užsiklijavęs pleistrą, tik ant nosies, kai į jį pataikė reaktyvinis sviedinys, - Romoje leidžiamam laikraščiui sakė devyniasdešimtmetis M.Luzi. - Tam tikrais požiūriais jie panašūs".

Vos prieš mėnesį milijonierius verslininkas padėjo išleisti M.Luzi knygą, pavadintą "Italijos istorija nuo Mussolini iki Berlusconi", kurią išspausdino jo šeimos leidykla.

Tačiau šį kartą toks M.Luzi palyginimas nebuvo sutiktas palankiai. "Nuoširdžiai sakau, kad palyginimas su Mussolini man atrodo visai nevykęs", - antradienį pareiškė reformų ministras Roberto Calderoli, papildydamas vyriausybės narių, raginančių iš M.Luzi atimti senatoriaus titulą, gretas.

Neseniai M.Luzi buvo paskelbtas senatoriumi iki gyvos galvos - tai reiškia, kad jis gali balsuoti aukštuosiuose parlamento rūmuose.