Kaip rodo naujausios visuomenės nuomonės apklausos rezultatai, už kairiųjų koaliciją, kuri rugsėjo 23 dieną vykusiuose visuotiniuose rinkimuose gavo 41 proc. rinkėjų balsų, dabar balsuotų 49 proc. respondentų.

Antrąją vietą pagal populiarumą apklausoje netikėtai užėmė Andrzejaus Lepperio vadovaujama populistinė ūkininkų profesinė sąjunga "Savigyna". Už ją savo balsus pasirengę atiduoti 14 proc. apklaustųjų. Į trečiąją vietą smuktelėjo antroji pagal dydį Seimo frakcija Pilietinė platforma, turinti 13 proc. šalininkų.

Politikos apžvalgininkai neatmeta galimybės, kad artimiausiu metu centristinė Pilietinė platforma gali suskilti. Pirmadienio vakarą buvo priimtas šios partijos statutas, tačiau juo nepatenkinta dalis konservatorių liaudininkų, kurie prieš rinkimus pasitraukė iš "Solidarumo" rinkėjų akcijos ir prisijungė prie Pilietinės platformos, pagrasino atsiskirti.

Į Seimą nepatekusių Lenkijos politinių partijų populiarumo reitingas beveik nepasikeitė. Už buvusią marionetinę šalies valdančiosios komunistinės partijos satelitę - Lenkijos valstiečių partiją - balsuotų 8 proc. respondentų, už partiją "Teisė ir teisingumas", kurį vos prieš du mėnesius įkūrė buvęs teisingumo ministras Lechas Kaczynskis (Lechas Kačinskis) - 7 proc., už ultranacionalistinę katalikišką "Lenkijos šeimų lygą - 5 procentai.