Taip per viršūnių susitikimą Seule D.Medvedevas sureagavo į klausimą apie JAV respublikonų favorito varžybose dėl prezidento posto M.Romney pirmadienio komentarus.

"Rekomenduoju visiems pretendentams į JAV prezidento kėdę mažiausiai du dalykus: formuojant poziciją įjungti proto argumentus, naudoti galvas ir, antra, pasižiūrėti į laikrodį - dabar 2012 metai, o ne 8-ojo dešimtmečio vidurys", - sakė D.Medvedevas, kurį cituoja naujienų agentūros.

Pagrindinis JAV Respublikonų partijos pretendentas į kandidato vardą M.Romney pirmadienį CNN eteryje pavadino Rusiją "pagrindiniu geopolitiniu JAV priešininku" - komentuodamas JAV prezidento Baracko Obamos kalbas apie priešraketinę gynybą (PRG) per susitikimą su D.Medvedevu.

M.Romney pareiškė, kad "prezidento žodžiai kelia nerimą", o sprendimas atsisakyti planų kurti vadinamąjį trečiąjį pozicinį PRG rajoną Lenkijoje ir Čekijoje, kuriuos parengė respublikono George'o W.Busho administracija, kelia Jungtinėms Valstijoms "didžiulį pavojų". Vašingtono deklaruojamas santykių su Maskva "perkrovimas" visiškai nesuveikė, tvirtino M.Romney.

Tuo pačiu jis pareiškė, kad "Rusija nėra draugiškai (JAV atžvilgiu) nusiteikusi žaidėja pasaulio arenoje".

Jo nuomone, Maskva, "be abejo, yra mūsų geopolitinis priešininkas numeris vienas" ir tarptautinėje arenoje atstovauja "pačių blogiausių personažų interesams". Tarp tų "personažų" M.Romney paminėjo Siriją ir Iraną.