"Mes nesame sensacijų besivaikanti televizija. Neketiname transliuoti vaizdų neapskaičiavę rizikos ir pasekmių", - prancūzų televizijai BFM-TV sakė "al Jazeera" Paryžiaus biuro vadovas Ziedas Tarrouche’as.

Prancūzų policija pirmadienį pranešė, kad turi tos vaizdo medžiagos, kuri atmintuke buvo nusiųsta į "al Jazeera" Paryžiaus biurą, kopiją.

23 metų M.Merah prieš savo mirtį gyrėsi, kad nufilmavo savo nusikaltimus, o liudininkai policijai pasakojo, kad jis tikriausiai turėjo vaizdo kamerą, pritvirtintą prie perpetės.

Pasak šaltinio policijoje, tyrėjams buvo perduotas atmintukas, išsiųstas į "al Jazeera" - Kataro karališkosios šeimos finansuojamos ir visame arabų pasaulyje žiūrimos naujienų televizijos - biurą Paryžiuje.

M.Merah, kuris nušovė tris žydų vaikus, jų mokytoją ir tris prancūzų karius, ketvirtadienį žuvo nuo policijos kulkų, bandydamas išsiveržti iš savo buto Tulūzoje, kurį pareigūnai buvo apsupę 32 valandas.

N.Sarkozy reikalauja televizijų nerodyti žudiko vaizdajuostės

Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy antradienį paragino televizijas nerodyti vaizdo medžiagos, kurią nufilmavo islamo ekstremistas, šalies pietuose nužudęs septynis žmones, tarp jų - tris mažus vaikus.

N.Sarkozy sakė, kad ta vaizdo medžiaga, kuri buvo nusiųsta televizijai "al Jazeera", neturėtų būti rodoma "jokiu pretekstu".

Tuo tarpu žydų mokytojo Jonathano Sandlerio, kuris buvo nušautas drauge su dviem mažamečiais savo sūnumis, šeima paskelbė, kad imsis teisinių veiksmų uždrausti tos medžiagos rodymą.

Prancūzų policija turi žudiko filmuotą medžiagą

Prancūzų policija pirmadienį pranešė turinti vaizdo medžiagą, kurią Tulūzoje ir netoli jos žudydamas savo aukas nufilmavo islamo ekstremistas Mohamedas Merah.

M.Merah, alžyriečių kilmės prancūzas, prieš savo žūtį gyrėsi, kad nufilmavo savo nusikaltimus, o liudininkai policijai pasakojo, kad jis tikriausiai turėjo vaizdo kamerą, pritvirtintą prie perpetės.

Šaltinis policijoje žurnalistams sakė, kad filmuota medžiaga, kuri buvo išsiųsta į arabų palydovinės televizijos "al Jazeera" biurą Paryžiuje, konfiskuota.

"Tai įvairių žmogžudysčių videomontažas su muzika ir ištraukomis iš Korano", - sakė šaltinis ir pridūrė, kad ta vaizdo medžiaga "pakankamai detali".

Pasak šaltinio, tyrėjams buvo perduotas atmintukas, išsiųstas į "al Jazeera" - Kataro karališkosios šeimos finansuojamos ir visame arabų pasaulyje žiūrimos naujienų televizijos - biurą Paryžiuje.

Detektyvai pirmadienį apsilankė toje televizijoje rinkti įrodymų. Šaltinis pridūrė, kad "al Jazeera" tos medžiagos nerodė, bet tikriausiai pasiliko kopijas.

Tuo metu, kai jo butą buvo apsiautusios elitinės pajėgos RAID, M.Merah per užremtas duris policininkams pasakė, kad įvykdė tris šio mėnesio išpuolius, per kuriuos žuvo trys tuo metu neginkluoti prancūzų kariai, trys žydų vaikai ir jų mokytojas.

Jis taip pat pareiškė, kad filmuotą medžiagą apie savo išpuolius paskelbė internete, bet jokių jos pėdsakų nebuvo rasta.

Dėl Tulūzos žudiko motorolerio vagystės ieškomas "trečias vyras", skelbia policija

Prancūzijos policija antradienį paskelbė, kad ieško trečio asmens, kuris galėjo prisidėti prie Mohamedo Merah motorolerio, panaudoto jam nužudant septynis žmones, vagystės.

M.Merah brolis Abdelkaderas jau yra apkaltintas pagalba žudikui pavogti galingą motorolerį "Yamaha", kuris buvo panaudotas vykdant tas Prancūziją sukrėtusias žmogžudystes, tarp jų - trijų žydų vaikų.

Žudiko tėvas turėtų patylėti dėl bylos, sako Prancūzija

Prancūzijos užsienio reikalų ministras Alainas Juppe antradienį sakė, kad Tulūzos žudiko tėvas, grasinantis dėl savo sūnaus žūties paduoti valstybę į teismą, turėtų pasigėdyti ir patylėti.

"Jeigu aš būčiau tokio monstro tėvas, gėdyčiausi ir tylėčiau", - radijui "Classique" sakė A.Juppe.

Prezidento Nicolas Sarkozy aukšto rango patarėjas Henri Guaino taip pat griežtai sukritikavo Mohamedo Merah tėvo Mohamedo Benalelio Merah grasinimą kelti Prancūzijai bylą.

"Tai jo teisė, bet į galvą ateina vienintelis žodis: nepadoru, - sakė jis radijui "Culture". - Šis žmogus buvo monstras, kuris šaltakraujiškai žudė".

23 metų M.Merah, alžyriečių kilmės prancūzas, ketvirtadienį žuvo nuo policijos kulkų, bandydamas išsiveržti iš savo buto, kurį pareigūnai buvo apsupę 32 valandas. Tuo metu, kai jo butą buvo apsiautusios elitinės pajėgos RAID, M.Merah per užremtas duris policininkams pasakė, kad įvykdė tris šio mėnesio išpuolius, per kuriuos žuvo trys tuo metu neginkluoti prancūzų kariai, trys žydų vaikai ir jų mokytojas.

Jo tėvas M.B.Merah pirmadienį užsipuolė Prancūziją dėl to, kad jo sūnus buvo nušautas, o ne paimtas gyvas, ir sakė, kad ketina paduoti Prancūziją į teismą.

"Prancūzija yra didelė šalis, turėjusi priemonių paimti mano sūnų gyvą. Jie galėjo apsvaiginti jį dujomis ir sulaikyti, - pareiškė jis. - Jie verčiau jį nužudė".

"Nusamdysiu garsiausius advokatus ir visą savo likusį gyvenimą dirbsiu, kad jiems sumokėčiau. Paduosiu Prancūziją į teismą už mano sūnaus nužudymą", - sakė M.B.Merah.

Jis taip pat sakė norintis, kad jo sūnus būtų palaidotas savo protėvių tėvynėje Alžyre.