Aktyvistai savo puslapyje "Facebook" ("Sirijos revoliucija 2011") penktadieniais - musulmonų maldų dieną - vykstančių demonstracijų prieš režimą šūkiu paskelbė "Damaske, štai mes ateiname".

Armija ir sukilėliai susirėmė Azazo rajone netoli Turkijos sienos; žuvo mažiausiai trys kariai ir vienas sukilėlis. Be to, armija vėl bombardavo šalies centriniame regione esantį Homso miestą, praneša aktyvistai ir stebėtojai.

Azazo miestas yra strategiškai svarbioje vietoje, prie kelio į Turkiją, kur saugų prieglobstį gali rasti sužeistieji ir bėgantys civiliai gyventojai. Be to, tai yra tiekimo maršrutas "Laisvos Sirijos armijos" sukilėliams.

Homse, kuris taip pat yra į šiaurę nuo Damasko, "nuo ryto nukrito 24 minosvaidžio sviediniai", pranešė "Syrian Observatory for Human Rights".

Kai kuriose Sirijos sostinės vietose naktį protestavo šimtai žmonių, penktadienį pranešė aktyvistai. Penktadienį raginama dalyvauti demonstracijose visoje šalyje.

JT Žmogaus Teisių Taryba nurodė pratęsti tyrimą

Jungtinių Tautų (JT) Žmogaus teisių taryba penktadienį nurodė pratęsti tyrimą dėl įtariamų pažeidimų Sirijoje, taip pat paprašė tyrėjų apibendrinti pažeidimus, įvykdytus nuo pernai kovo, kai šalyje prasidėjo kruvini susidorojimai su protestais.

Taryba, kuriai priklauso 47 šalys, šią rezoliuciją priėmė 41 balsu, dviem narėms susilaikius, o trims (Rusijai, Kinijai ir Kubai) balsavus prieš.

Taikos pasiuntinys K.Annanas savaitgalį tarsis Maskvoje ir Pekine

Jungtinių Tautų (JT) ir Arabų Lygos pasiuntinys Kofi Annanas ateinantį savaitgalį vyks į Maskvą ir Pekiną tartis dėl krizės Sirijoje, jo atstovas pranešė penktadienį, pridūręs, kad į Damaską pasiųsta delegacija jau grįžo.

Delegacija grįžo po "trijų dienų intensyvių derybų su Sirijos valdžia dėl skubių žingsnių, siekiant įgyvendinti" K.Annano pasiūlymus, kaip būtų galima sustabdyti šioje šalyje siautėjantį smurtą.

"Ponas Annanas ir jo komanda šiuo metu atidžiai studijuoja Sirijos atsakymus, o derybos su Damasku tęsiasi", - nurodė jo atstovas.