Laišką „Adlon“ direktoriui R. Sikorskis publikavo savo socialinio tinklo „Twitter“ profilyje, skelbia portalas gazeta.pl. Jame ministras rašo, kad viešbutyje yra prieinami Irako ar Armėnijos televizijos kanalai ir toks pasirinkimas „daro įspūdį“.

„Bet ar negalėtumėte prie sąrašo pridėti kanalą iš Lenkijos, 70 km nuo čia esančios valstybės su 38 mln. gyventojų? Esu tikras, kad tokiu atveju jūsų svečiai iš Lenkijos pasijustų kaip namie“, - rašoma R. Sikorskio laiške.

Vėliau žurnalistams ministras pareiškė, kad laiškas viešbučio vadovui – tik dar vienas jo kovos dėl deramo statuso lenkų kalbai užsienio valstybėse epizodas. „Kreipiuosi į tautiečius, kad kurortuose, viešbučiuose, kur matyti, kad lenkų kalba traktuojama prasčiau nei kitos, reikalautų (lygių galimybių – DELFI). Turime teisę būti traktuojami taip, kaip ir kiti“, - sakė R. Sikorskis.

Lenkijos diplomatijos šefas – vienas aršiausių Lietuvos politikos lenkų tautinės mažumos atžvilgiu kritikų Varšuvoje. Tiesa, viešbučiai Vilniuje priekaištų iš ministro kol kas nesulaukė.